Hlavní obsah

Čínská liga odstartuje symbolicky zápasem Wu-chanu

Šanghaj

Start čínské fotbalové ligy obstará 25. července symbolicky tým Wu-chan Zall, jehož domovské město bylo epicentrem pandemie koronaviru. Jeho soupeřem na úvod sezony, jejíž začátek byl kvůli šíření nemoci covid-19 odložen o pět měsíců, bude nováčkovský celek Čching-tao Chuang-chaj.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Start čínské fotbalové ligy obstará 25. července symbolicky tým Wu-chan Zall, jehož domovské město bylo epicentrem pandemie koronaviru. (ilustrační foto)

Článek

Ligová soutěž Liga měla původně začít 22. února. Teď se bude konat bez fanoušků ve dvou centrálních dějištích, ve městech Su-čou, které bude přechodným sídlem i Wu-chanu, a Ta-lien. V každém bude osm týmů, čtyři nejlepší z každé skupiny pak postoupí do nadstavby o titul a zbylých osm do fáze o udržení. V první fázi sezony bude pro hráče a realizační týmy platit zákaz volného pohybu a jejich světem budou nejméně na dva měsíce jen stadiony, tréninková hřiště a hotely.

Fotbalisté Wu-chanu si už v době propuknutí pandemie prožili totální izolaci. V lednu byli v té době na soustředění ve Španělsku a do města, které úřady uzavřely a zcela odřízly od okolí, se od té doby nemohli vrátit. Se svými rodinami se shledali až po 104 dnech.

Reklama

Související témata: