Hlavní obsah

Francouz podezřelý ze zneužití 300 dětí v Indonésii zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Francouz François Camille Abello, který je podezřelý v Indonésii ze zneužití až 300 dětí, je po smrti. Oznámila to v pondělí indonéská policie, podle níž byl muž v pátek nalezen v cele s drátem omotaným kolem krku a v neděli v nemocnici zemřel. Podle policie se pokusil o sebevraždu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Francois Camille Abello na policejní tiskové konferenci.

Článek

V případě usvědčení ze zneužívání dětí podle agentury AP Francouzi hrozil trest smrti nebo doživotí a kastrace.

Policejní mluvčí oznámil, že Abellův stav byl v sobotu stabilní, ale pak se „zhoršil kvůli mozkovému poškození způsobenému nedostatkem kyslíku“ a muž později zemřel. Očekává se, že okolnosti smrti upřesní pitva. Francouzské velvyslanectví v Jakartě věc nekomentovalo.

Dopaden v hotelu se dvěma dívkami

Pětašedesátiletý Abello byl zatčen v červnu v hotelovém pokoji v Jakartě, kde s ním byly také dvě dívky. Policie získala tip na základě upozornění lidí žijících v okolí. Měli podezření, že cizinec v hotelu zneužívá děti.

Francouzský senior v Indonésii zneužil stovky dětí. Hrozí mu trest smrti

Svět

Ve čtvrtek se Abello objevil s želízky na rukou a policie oznámila, že na jeho počítači objevila snímky jeho nelegálních styků s dětmi. Šlo podle ní o 305 dětí ve věku mezi deseti a sedmnácti lety. Abello byl na tiskové konferenci přítomen, ale nemluvil.

Policejní velitel Nana Sudjana v pondělí řekl, že Abello při vyšetřování nespolupracoval a odmítal prozradit přístupové heslo do svého počítače. Podle velitele Francouz oslovoval děti žijící na ulici a nabízel jim práci manekýnů. Těm, které byly ochotné k sexuálnímu kontaktu, platil 250 tisíc až milion rupií (400 až 1600 korun), ty, které jej odmítly, bil.

Reklama

Výběr článků

Načítám