Hráči na hostování: Ohlédnutí za sezonou | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Ohlédnutí za sezonou

Jak se během celé sezony dařilo hráčům na hostování čtěte v našem závěrečném ohlédnutí.

FORTUNA:LIGA

Alexandru Baluta (FC Slovan Liberec): Rumunskému záložníkovi se na Severu Čech náramně dařilo a celou sezonu patřil k oporám liberecké ofenzivy a nejdůležitějším hráčům týmu. Během 21 zápasů dal 4 góly, ke kterým přidal stejný počet asistencí, 25 přihrávek do gólové šance a 29 předfinálních přihrávek.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Do Slovanu zamířil slovenský záložník v zimní pauze, aby na severu Čech nabral zápasovou kondici po dlouhém zranění, kvůli kterému vynechal téměř jeden a půl sezony. V Liberci stihl odehrát 12 utkání, ve kterých nastupoval buď na pozici středního záložníka, nebo zaskakoval na postu stopera a spolehlivými výkony přispěl k celkově pátému místu Severočechů v konečné ligové tabulce.

Jan Sýkora (FK Jablonec): Vyjma části zimní přípravy strávil šikovný univerzál celou sezonu na severu Čech, kde patřil mezi nejlepší hráče zelenobílých. Během roku nastupoval zejména na levém křídle, alternoval ale i na postu beka či ve středu zálohy. Celkem si během 29 ligových zápasů připsal skvělých 14 bodů za 8 gólů a 6 asistencí a stal se nejproduktivnějšním hráčem Jablonce.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Urostlý stoper strávil v Jablonci také celou sezonu, i kvůli zranění však nenastupoval tolik a během uplynulého ročníku zasáhl jen do 16 utkání. Na pozici stopera ale pokaždé podal spolehlivý a kvalitní výkon zejména směrem do defenzivy, což potvrzuje i jeho celkem 131 vyhraných soubojů.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Mladého ofenzivního univerzála trápila během značné části sezony nepříjemná svalová zranění, která jej bohužel limitovala v dosahovaní těch nejlepších možných výkonů. Do ligového ročníku nastoupil Jan Matoušek ve skvělé formě a před listopadovým zraněním zaspal do statistik 9 bodů za 6 gólů a tři asistence. Po startu jarní části sezony i po jejím znovuobnovení však už rychlonohý křídelník nenavázal na výkony z podzimu až do konce ročníku se gólově neprosadil.

Jaroslav Zelený (FK Mladá Boleslav): Do města automobilů přišel sešívaný levý bek na hostování před začátkem jarní části sezony a se Středočechy odehrál několik skvělých zápasů, ve kterých vyčníval svými individuálními výkony. Během třinácti utkání v modrobílém dresu vstřelil jeden gól, ke kterému přidal tři asistence a značně tak pomohl svým spoluhráčům probojovat se do závěrečného zápasu o pohárovou Evropu.

Ladislav Krobot (FK Mladá Boleslav): Do Boleslavi zamířil talentovaný záložník Slavie před startem druhé poloviny sezony. Během jara naskočil do celkem pěti ligových zápasů, ve kterých strávil na trávníku 141 minut.

Martin Vantruba (1. FK Příbram): Slovenský gólman přišel do Příbrami na hostování před startem jara, v novém působišti se ale v konkurenci dalších gólmanů příliš neprosadil a nepřipsal si ani jeden ligový start.

Lukáš Pokorný (Bohemians 1905): Zkušený obránce strávil u Botiče na hostování celou sezonu. Dobře rozjetý ročník a spolehlivé výkony z úvodu podzimu mu však zhatilo zranění, kvůli kterému už v jarní části sezony do žádného ligového zápasu nenastoupil.

Premier League:

Tomáš Souček (West Ham United): Odchovanec Slavie předvádí v zatím nedohrané anglické lize skvělé výkony jak v defenzivě, tak ofenzivě, a stává se postupně jedním z klíčových hráčů kladivářů, které táhne za záchranou v elitní světové soutěži. Během deseti utkání si už Tomáš Souček stihl připsat i dvě branky, trefil se do sítě Newcastlu a také věhlasné Chelsea.

Eredivisie:

Mick van Buren (ADO den Haag): Holandský útočník strávil jarní část sezony na hostování v domovském Haagu, kde se spolu s Tomášem Necidem snažil zabránit sestupu místního celku do druhé nejvyšší nizozemské soutěže. Před startem krize způsobené koronavirem však stihl zasáhnout pouze do čtyř utkání, ve kterých strávil na hřišti celkem 94 minut a gólově se během nich neprosadil. Další zápasy na jaře pak už kvůli předčasnému ukončení Eredivisie nepřidal.

2. Bundesliga:

Josef Hušbauer (Dynamo Drážďany): Kreativní záložník odešel na půlroční hostování na východě Německa s cílem zachránit Drážďany ohrožené sestupem v druhé nejvyšší německé soutěži. V novém působišti stihl během deseti zápasů vstřelit jednu branku a jeden gól také připravil pro své spoluhráče, k záchraně Dynama to však nakonec nestačilo a tradiční německý celek bude příští sezonu působit v třetí nejvyšší soutěži.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Mladý střední záložník strávil sezonu na hostování na Severu Čech, kde téměř celý ročník patří mezi neodmyslitelnou součást základní sestavy. Celkem za Ústí zatím odehrál 27 druholigových zápasů, ve kterých vsítil jednu branku.

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): Ve skromném pražském klubu strávil sešívaný gólman celou sezonu, během které patřil mezi klíčové muže základní sestavy a oporu mezi třemi tyčemi. Dvě kola před koncem soutěže dosud nastoupil do 27 ligových zápasů, ve kterých celkem inkasoval 46 branek a značnou měrou se podílel na udržení Vyšehradu v druhé nejvyšší české soutěži.

Libor Drozda (FC Slavoj Vyšehrad): Během sezony strávené ve Vyšehradu naskočil mladý kmenový hráč Slavie do 9 utkání druhé ligy, ve kterých pobyl na trávníku celkem 553 minut.

Vojtěch Mareš (FC Slavoj Vyšehrad): Talentovaný obránce patřil k důležitým členům vyšehradského týmu. Celkem během uplynulého ročníku nastoupil do 20 ligových zápasů, ve kterých spolehlivými výkony pomohl Pražany udržet mezi druholigovými týmy i pro další sezonu.

Václav Pardubský (FC Slavoj Vyšehrad): Ve Vyšehradu strávil dvaadvacetiletý obránce pouze podzimní část sezony, během které naskočil do celkem čtyř druholigových zápasů.

Ondřej Žežulka (FC Slavoj Vyšehrad; FK Viktoria Žižkov): Po podzimní části ročníku strávené ve Vyšehradu přešel mladý obránce před startem jara do žižkovské Viktorie, kde se usadil v základní sestavě. Celkově v sezoně zatím odehrál 19 utkání, ve kterých vsítil jednu branku.

Tomáš Freit (FC Slavoj Vyšehrad): Mladý záložník nastoupil v sezoně za Pražany do jednoho utkání, na hřišti strávil 45 minut při vítězství s Prostějovem v úvodním zápase sezony.

Jan Vejvar (FC Slavoj Vyšehrad): Patřil k důležitějším členům kádru Slavoje a během ročníku se pravidelně dostával na druholigový trávník. Celkem naskočil do 24 zápasů, ve kterých si připsal přes 800 minut a vsítil jednu branku.

Lukáš Veselý (FC Slavoj Vyšehrad): Na druholigových trávnících v dresu Slavoje strávil třiadvacetiletý záložník během sezony 690 minut, rozložených celkem do 12 utkání.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články