Hlavní obsah

Čerstvý otec Hradilek natočil parádní video. Úžasné, smekali soupeři

Michal OsobaSport.czPrávo

Vedle divokých peřejí se vodní slalomář Vavřinec Hradilek rád pouští i do různých projektů více či méně spojených s vodou. Jeden z nich stříbrný olympijský medailista z Londýna a čerstvý otec dcery Sáry nyní představil, s fotografem Janem Kaslem natočil trikové video, jehož využití by se mu určitě hodilo v nejednom závodě.

Foto: Martin Hladík/kanoe.cz

Vavřinec Hradilek na loňském MS ve španělském La Seu d’Urgell.

Článek

Nadšený cestovatel Hradilek kvůli koronavirové pandemii i narození dcery letos tráví v Česku mnohem víc času než obvykle, ale i v domácích podmínkách realizoval povedený kousek, volně přeložený jako Cvičení dělá mistry.

„Přišel za mnou kamarád a fotograf Honza Kasl, s nímž spolupracuju na různých projektech a chystáme nějaké expedice, s myšlenkou vytvořit nějaké video,“ popisuje mistr světa na kajaku z roku 2013 vznik myšlenky.

„Bavili jsme se, co by se dalo udělat, a došli k tomu, že zkusíme znázornit, kolik času musejí sportovci věnovat technice pilování různých detailů, u nás průjezdů brankami. Předchází tomu vždy spousta nepodařených pokusů,“ vysvětluje.

A tak na videu projede jednu z branek s dotykem, ale díky zásahu jakéhosi slalomového deus ex machina dostane další šanci. Ruka, která Hradilka vyzvedne, je pochopitelně počítačovým trikem, ale vysoko do vzduchu 33letý slalomář musel.

„Natáčeli jsme to z vlastních prostředků a bez speciálních pomůcek, naštěstí nám pomohlo dost kamarádů,“ kvituje. A tak na slalomový kanál v Roudnici nad Labem dostal i vysokozdvižnou plošinu. „Museli jsme odmontovat asi dvacet metrů zábradlí,“ líčí.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Vavřinec Hradilek na ME ve francouzském Pau.

Následovalo zhruba pět hodin natáčení, na které je ostatně Hradilek jako představitel hlavní role ve filmu Tenkrát v ráji zvyklý. „Ale bylo to docela náročné, viset v kajaku deset metrů vysoko byl adrenalin. Ale zase jsem měl dobrý rozhled,“ usmíval se.

A výsledný efekt? Na sociálních sítích měl samé pochvalné reakce. „Úžasné,“ napsal třeba brazilský finalista olympiády na kajaku Pepe Goncalves, s chválou se přidali i bývalí úspěšní deblkanoisté David Florence a Gauthier Klauss.

Reklama

Související témata: