Jorge Masvidal nehledá výmluvy, přijal porážku a chce odvetu. "Uděláme to znovu," hlásí BMF

Jorge Masvidal nehledá výmluvy, přijal porážku a chce odvetu. "Uděláme to znovu," hlásí BMF zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal sice prohrál zápas, ale ničeho nelituje a chce si vybojovat právo na odvetu.

Jorge Masvidal přijal titulový zápas s Kamaru Usmanem pouhých šest dní před jeho konáním a vytrhl UFC velký trn z paty. Držitel BFM titulu nestačil na Usmanův wrestling, prohrál po dlouhých pětadvaceti minutách, ve který se projevila nedostatečná fyzická kondice.”Gamebred” nehledal žádné výmluvy, pogratuloval šampiónovi a odhalil své vlastní nedostatky. 

“Nemám rád zápasy na poslední chvíli, ale nebudu se na nic vymlouvat. Soupeř byl lepší a já se nebudu na nic vymlouvat. V některých fázích zápasu, jsem cítil, že ho můžu překonat. S lepším tréninkovým kempem bych ho dokázal porazit. Myslím, že i po šesti dnech, jsem ukázal, že není snadné mě udržet na zemi.”

“Dělal jsem spoustu chyb. Cítil jsem, že nemám tolik sil a když jsem povolil, dokázal mě chytit a vzít zpět do svého světa. Takže mu nemůžu nic upřít, vyhrál férově a poctivě. Udělám cokoliv, abych s ním znovu nastoupil a tentokrát zvedli ruku mně.” 

Usman vs. Masvidal zdroj: Profimedia

Masvidal zažil doslova bláznivý týden. Cestování přes půl světa, zdravotní kontroly, covid testy, trénink a především složité shazování, které mohlo ovlivnit sportovní výkon. 

“Shazování bylo opravdu těžké, jak jste všichni viděli. Musel jsem shazovat trošku víc, ale nebudu se vymlouvat. Vyhrál. Já jsem zariskoval a přijal výzvu. Vím, že i když nejsem v nejlepší kondici, stále jsem nebezpečný. Šest dní, šest týdnu, jeden den, je mi to fuk, uděláme to znovu.”

Usman je v UFC neporažený šampion, ale Masvidal věří, že až se probojuje k odvetě, vymyslí taktiku, jak překonat nigerijskou noční můru. 

“Mám v hlavě dobrý plán, jak ho příště porazit. Myslím, že už vím jak na něj. Plán je jasný, mít v nádrži více benzínu, vydržet kondičně a trénovat wrestling s těmi nejlepšími zápasníky. Alespoň jsem dostal návod, jak toho chlapa porazit.” 

Protože prohrál, netouží po ničem jiném než po odvetě. To znamená odhodit vzájemnou nevraživost a soustředit se pouze na sportovní výkon. 

“Každému chci urvat hlavu, ale jemu ještě víc kvůli tomu, že mě porazil. Oba teď cítíme, že nemusíme zápas promovat stejným způsobem, jako tomu bylo teď. Nemusíme mluvit o náboženství nebo etnice. Řekl pár věcí, které určitě zmiňovat nemusel, stejně tak já. Uděláme to znovu.”

S kým bude Jorge Masvidal bojovat jako s dalším je těžké odhadnout. Dana White se nechal slyšet, že největším zápasem v dějinách UFC, může být duel McGregor vs. Masvidal. Jorge slibuje odvetu Natu Diazovi, tradičně se ozývá Colby Covington. Toho ale Masvidal výslovně vyškrtnul ze seznamu, protože Colby podle něj není hoden takového zápasu, kvůli tomu, že byl Usmanem ukončen, i přestože na šampiona trénoval v plnohodnotném tréninkovém kempu.

Jako zajímavým oponentem se určitě jeví také
bývalý šampion Tyron Woodley a především Leon Edwards, se kterým se Masvidal popral na tiskové konferenci. Seznam je tedy opravdu dlouhý a dá se očekávat, že Masvidal ozdobí číslovaný turnaj někdy koncem letošního roku.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články