Max Holloway se vyjádřil ke své prohře a všem ukázal, jak velký má charakter

Max Holloway se vyjádřil ke své prohře a všem ukázal, jak velký má charakter zdroj: Profimedia

Šampionský pás sice Max Holloway o víkendu nezískal, ale svým přístupem obhájil titul jednoho z největších charakterů v MMA.

Sobotní souboj o titul v pérové váze mezi šampionem Alexanderem Volkanovskim a bývalým šampionem Maxem Hollowayem, dopadl lépe pro australského šampiona. Výsledek ale provázela značná kontroverze.

I přestože si oba borci slibovali ukončení, zápas došel až k bodovým rozhodčím. Dva z nich viděli zápas v poměru 48-47 pro Volkanovskiho a jeden ve stejném poměru pro Hollowaye. Toto rozhodnutí bylo pro mnohé fanoušky dost překvapivé a začaly se ozývat hlasy, že se jedná o „loupež za bílého dne“, protože spousta fanoušků vidělo vyhrát Hollowaye.

Ten první dvě kola jasně dominoval a očividně překvapil Volkanovskiho svým sebevědomím a tlakem. Alexovy lowkicky na Maxe zdaleka neplatily tak jako v minulém zápase a Volkanovski působil trochu bezradně. Ve třetím kole ale začal přehodnocovat svoji taktiku. Začal přenášet boj na blízkou vzdálenost a začal se snažit o takedowny, což se mu začalo vyplácet. I tak bylo třetí kolo velice vyrovnané a mohlo jít na obě strany. Zajímavé je, že všichni rozhodčí dali toto kolo Alexovi.

Ve čtvrtém a pátém kole už se zdálo, že Alex našel recept na Maxe a sice těsně, ale přece jen byl v obou kolech pravděpodobně o něco lepší. Jen jeden rozhodčí dal páté kolo Maxovi.

Scorecard Holloway vs. Volkanovski 2 Skórové karty rozhodčích, podle kterých vyhrál na split decision Alexander Volkanovski. | zdroj: Profimedia

Maxův výkon, obzvláště první dvě kola, však vypadal mnohem dominantnější, a tak byla spousta fanoušků překvapena, když viděla, jak rozhodčí zvedl ruku Alexovi.

Hollowaye viděl vyhrát i prezident Dana White, většina novinářů, Nate Diaz, Daniel Cormier a další osoobnosti MMA.

Max byl z výsledku očividně zklamaný, ale dnes se k celé situaci vyjádřil a potvrdil, jakou skvělou má ve skutečnosti osobnost:

„Právě jsem přistál ve Vegas do další karantény a bylo mi řečeno, že někteří novináři dostávají výhružky, protože řekli, že mě rozhodčí v zápase neokradli. Tohle není ok. Vážím si všech, kdo mi fandí, ale takhle ne.

Život není fér. Ale ještě víc je nefér k mnoha, mnoha lidem na světě, než bude kdy nefér ke mně. Lidi jsou teď nezaměstnaní a neví, kdy to skončí a není to jejich vina.

Je to tak jak to je. Pro mě jako bojovníka, se nic nezměnilo. Prokázali jsme, co jsme tvrdili. Pořád mám 5 šampionských pásů doma. Je mi 28 a jsem zdravý. Požehnaná éra pokračuje. Požehnejte si.“

Holloway však nezůstal u slov. Na twitteru oznámil aukci svého bojového vybavení, na podporu nezaměstnaným lidem na Havaji.

Titul šampiona v pérové váze Max v sobotu sice nezískal, ale stoprocentně obhájil svůj titul jedné z největších osobností v UFC.

Co s ním bude dál je těžké odhadnout. Šampion Alexander Volkanovski má záležitost za uzavřenou a Max si tak bude muset pravděpodobně titulovou šanci znovu vybojovat. A jako soupeři se mu nabízí skvělá jména, jako například Yair Rodriguez, Zabit Magomedsharipov, Brian Ortega či Korean Zombie.

Zdroje:  UFC , mmamania.com

Nejnovější články