Přejít k hlavnímu obsahu
Scéna se proměnila, muzikanti se museli naučit novým věcem | Foto: Ondřej Pečenka
Scéna se proměnila, muzikanti se museli naučit novým věcem | Foto: Ondřej Pečenka
Radek Pavlovič -

Dělníci kultury #4: Petra Macháčková (Ten Years After, Luboš Andršt)

Ivan Král, Vladimír Guma Kulhánek, Luboš Andršt, Plastic People of The Universe, Michal Prokop, ale také muzikanti z Ten Years After. Všechny vyjmenované umělce spojuje jméno manažerky Petry Macháčkové, která stíhá kromě stovek koncertů ročně i studium doktorátu filozofie.
 
Jak Petra tvrdí, práce s hudebními legendami je v mnoha věcech velmi specifická. „Tihle muzikanti by opravdu už hrát nemuseli, ale pořád hrají a dokonce záměrně hrajou menší kluby, aby byli blíž divákům. Prostě je to baví,“ říká Petra a dodává, že veteráni mají i svůj specifický slovník, který často mladším kolegům připadá legrační.
 
Jak se ostříleným hudebníkům proměnil svět po karanténě? A co nového se budou muset naučit v nové éře? Téma pro další díl podcastu Dělníci kultury.
 
Dělníci kultury – podcast o lidech, bez nichž by se živá hudba neobešla, i když nejsou vidět. Aneb když klišé v názvu řekne víc než pokus o originalitu.
 
Tagy Dělníci kultury Podcast Ten Years After Vladimír Mišík Luboš Andršt Plastic People of the Universe Vladimír Guma Kulhánek Ivan Král Život hudebního manažera podcast Frontman.cz

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Radek Pavlovič
Znám lidi, co znají jiný lidi. Dělník kultury, co zpovídá jiné dělníky kultury. Mnoho let na trase novinařina, PR, marketing a hudba. Mám za sebou propagaci čtyř ročníků festivalu Brutal Assault a stovky koncertů pod značkami …
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY