Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zemřela hvězda (†49) pořadu Bořiči mýtů: Nadaný inženýr se podílel i na Star Wars

Autor: shp - 
14. července 2020
13:00

Fanoušci kultovního seriálu Bořiči mýtů smutní. Zemřel jeho slavný moderátor Grant Imahara (†49). Americkému elektroinženýrovi, který miloval roboty a podílel se i na tvorbě filmových speciálních efektů, se stala osudnou mozková výduť.

Máme zlomená srdce poté, co jsme slyšeli smutné zprávy o Grantovi. Byl důležitou součástí rodiny Discovery a opravdu úžasný muž. Naše myšlenky a modlitby míří k jeho rodině,“ uvedl zástupce televize Discovery v pondělním vyjádření. Podle webu The Hollywood Reporter zemřel Imahara tragicky na mozkovou výduť.

K seriálu Bořiči mýtů, který se v obnovené podobě vysílá dodnes, se jako moderátor připojil v jeho třetí sezoně. Imahara na něm pracoval do roku 2014, kdy se s kolegy Kari Byronovou a Torym Bellecim rozhodl odejít. Společně se všichni tři setkali v podobném seriálu White Rabbit Project, který vznikl pro streamovací službu Netflix.

Tvůrce speciálních efektů

Imahara se narodil v Los Angeles a vystudoval elektroinženýrství na Univerzitě Jižní Kalifornie, i když nějakou dobu vážně zvažoval, že se stane scenáristou. Poté začal pracovat u společnosti Industrial Light and Magic, která spadá pod Lucasfilm George Lucase a zabývá se tvorbou speciálních efektů pro hollywoodské filmy.

Imahara se tak podílel na tvorbě velmi významných snímků včetně prequelové Star Wars trilogie mapující epizody I až III. On sám dokonce instaloval světýlka na oblíbeném robotovi R2-D2. Mezi další snímky, u nichž tvořil efekty, patří Matrix Reloaded, Matrix Revolutions, Galaxy Quest, Jurský park: Ztracený svět nebo Terminátor 3: Vzpoura strojů.

Byl také hercem

Imahara si také zahrál ve webovém sci-fi seriálu Star Trek Continues, v němž ztvárnil Hikaru Sulua. Šlo o neoficiální pokračování původního seriálu Star Trek. Smrt Imahary zarmoutila jeho blízké, přátele i kolegy. „Někdy bych si přála, abych měla stroj času,“ napsala na instagramu Byronová a přidala fotku se zemřelým.

Zobrazit celou diskusi