Hlavní obsah

Stáj Start-Up Nation chce po Froomeovi přivést i Van Avermaeta

Stáj Start-Up Nation se po dohodě s Chrisem Froomem zajímá o další velkou hvězdu současného světa cyklistiky. V hledáčku izraelského týmu, v němž na pozici jednoho ze sportovních ředitelů působí René Andrle, má být pětatřicetiletý Belgičan Greg Van Avermaet.

Foto: Profimedia.cz

Greg Van Avermaet patří mezi největší hvězdy světové cyklistiky

Článek

Vyhlášený specialista na klasiky momentálně hájí barvy stáje CCC, v níž působí i čeští profesionálové Jan Hirt a Josef Černý. Jenže tým se po pandemii koronaviru potýká s problémy a bojuje o přežití.

Přestože jezdci ve snaze ustát přerušenou sezonu přistoupili na snížení platů o 50 procent, společnost CCC jakožto hlavní sponzor ukončila předčasně tříletou sponzorskou smlouvu rok před jejím vypršením.

Jméno Van Avermaeta, olympijského vítěze silničního závodu z Ria de Janeiro, je tak skloňováno v souvislosti s možným přestupem. A Start-Up Nation údajně situaci pečlivě monitoruje, podle belgických médií touží po jeho podpisu. "Nemohu k tomu nic říci, ale to je asi každému jasné," uvedl pro rozhlasovou a televizní společnost Sporza spolumajitel stáje Sylvan Adams.

Zájem by ale podle všeho měl. "Samozřejmě. Nemohu tyto spekulace potvrdit a ani vyvrátit, ale o jezdce takových kvalit se musíte zajímat. Greg je jedním z nejlepších klasikářů své generace, dost možná i jedním z nejlepších klasikářů všech dob. Může se měřit s Peterem Saganem. Má můj velký obdiv a respekt, bude vítězit dál, ať už bude jezdit za kteroukoliv stáj," prohlásil Adams.

Reklama