Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

VÝZVA PRO ROMSKÉ STUDENTY: Nezapomeňte si podat přihlášku o stipendium organizace ROMEA! Uzávěrka je už v pátek

14. července 2020
Čtení na 1 minutu

Už jen do pátku 17. července mají studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol možnost přihlásit se o stipendium u organizace ROMEA. Do loňského roku ROMEA podporovala stipendii jen studenty středních a vyšších odborných škol. Letošní rok se k těmto studentům přidá celkem 30 vysokoškoláků.

Uchazeč o stipendium musí splnit několik podmínek pro zařazení do výběrového řízení o stipendium. Student musí být romské národnosti, mít dobré studijní výsledky a studovat na střední, vyšší odborné nebo vysoké škole. Do programu se mohou hlásit studenti prezenční i distanční formy studia a u vysokoškoláků v jakémkoli stupni bakalářského, magisterského i doktorského studia. A škola může být jak veřejná, tak soukromá. Další podmínky pro udělení stipendia najdou zájemci podrobněji rozepsané na stipendijním webu www.romskastipendia.cz.

Každý zájemce o stipendium musí také vyplnit elektronickou přihlášku, kterou najde také na webu www.romskastipendia.cz.

„Letos plánujeme podpořit 50 studentů středních škol, 30 studentů vysokých škol a 10 studentů vyšších odborných škol,“ říká koordinátor vzdělávacích aktivit organizace ROMEA Štefan Balog. Studenti středních škol získají stipendium v hodnotě 14 000 Kč ročně. Studenti vyšších odborných škol dostanou 21 000 Kč na rok a studenti vysokých škol budou mít roční stipendium v hodnotě 25 000 Kč.

„Stipendium ale zdaleka není jen o finanční pomoci během studia. Nabízíme studentům možnost doučování, vzdělávacích kurzů, mentoringu a pravidelných studentských setkání BARUVAS“, doplňuje Jitka Votavová, manažerka stipendijního programu organizace ROMEA.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon