Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Silvii hledali celých 19 let! Pátrání je u konce - její identitu potvrdila DNA

Autor: jel - 
14. července 2020
17:27

Silvie Z. odešla v roce 2001 ze svého domova v okrese Nové Zámky, v té době jí bylo pouhých 16 let. Po dvou měsících se sice ozvala mamince s tím, že je s přáteli ve Španělsku, od té doby o ní však nikdo neslyšel. Policie po ní marně pátrala dlouhých 19 let. Letos v květnu však nastal zlom a dnes již pětatřicetiletá žena se opět ozvala rodině.

Slovenská policie informovala na své facebookové stránce, že poté, co letos na Mezinárodní den pohřešovaných dětí zveřejnila status o tom, že Silvie je nezvěstná už 19 let, ozvala se jim její matka. Tu prý dcera kontaktovala už před měsícem s tím, že se chce vrátit domů. Ve stejnou dobu se policii ozval také další člověk, který měl údajně informace o tom, kde se Silvie nachází.

Policie tedy začala jednat a ženu, která měla být nezvěstnou Silvií, kontaktovala. „Z neznámých příčin však osoba odmítla jít na nejbližší policejní útvar, aby byla její identita ověřena,“ uvedla policie. Za to však poslala své matce Boženě (60) fotografie, na nichž je údajně ona. I proto matka věřila, že se jedná o ztracenou dceru.

„Pátrání po Silvii Z. bylo formálně ukončeno v červnu 2020 poté, co španělská policie lokalizovala nezvěstnou na adrese dodané policejním zdrojem,“ napsali policisté s tím, že ženě byly odebrány biologické vzorky, které byly porovnány se vzorky paní Boženy. Podle všeho se skutečně jedná o pohřešovanou Silvii a vzhledem k tomu, že je dospělá, může se sama rozhodnout, zda se vrátí na Slovensko, nebo zůstane ve Španělsku.

Policisté dále uvedli, že nejdéle hledanou osobou v zemi, která se ztratila před dovršením plnoletosti, je nyní Marek Ščuka, který zmizel na podzim roku 2010. Odešel prý s kamarády do obce Smižany, domů už se však nevrátil. Příspěvek také upozorňuje na šíření dezinformací, na slovenských sociálních sítích prý kolují zprávy o černých dodávkách, které mají unášet nezletilé. Podle strážců zákona tato informace není pravdivá!


V galerii naleznete další pohřešované děti z Česka i Slovenska.

aeraluna ( 14. července 2020 22:23 )

no tě pic dědictví je v ... no tam, no...fífa se rozpomněla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání