Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pekař na Lausitzringu pokračoval ve sběru pódií

Pekař na Lausitzringu pokračoval ve sběru pódií

Nadále zůstává lídrem šampionátu

Na okruhu Lausitzring pokračoval o víkendu druhým podnikem letošní ročník šampionátu Renault Clio Cup Central Europe. V akci opět nechyběl český jezdec Tomáš Pekař, který měl v Německu na co navazovat. Během úvodního podniku sezony v Poznani totiž vyhrál, co se dalo.

Na špici se jezdec stáje Carpek Service pohyboval také tentokrát. Již volné tréninky ale naznačily, že nyní už nepůjde o takové dominantní tažení jako v Polsku a soupeři budou Pekařovi dělat o něco větší starosti. I přesto ale rozšířil svou sbírku o další vítězství.

Stalo se tak v prvním závodě. Pro jeho start se sice Tomáš kvalifikoval až jako třetí, hned v úvodu ovšem využil potíží z čelní příčky startujícího Niklase Mackschina a ujal se vedení. Z něj jej poté již nikdo nedokázal sesadit a dojel si pro třetí triumf v sezoně. Mackschin se sice kvůli postartovnímu incidentu propadl až na chvost, později se ale propracoval vzhůru a cílem projel jako druhý. Třetí příčku obsadil Sebastiaan Bleekemolen.

Zatímco Pekař mohl slavit zisk dalšího prvenství, u jeho parťáků Filipa Sandströma a Jonase Karklyse tak dobrá nálada panovat nemohla. Oba totiž doplatili na kolize se soupeři a zatímco Sandström dojel kvůli defektu pneumatiky po startu ze čtvrté příčky až jako devátý se ztrátou jednoho kola, Karklysovi neumožnilo poškozené řízení spatřit šachovnicovou vlajku vůbec.

Jonas Karklys do cíle prvního závodu nedojel. Foto: Renault Clio Cup Central Europe

Do druhého víkendového závodu, který se stejně jako první jízda konal v sobotu, jezdci vyrazili podle svých druhých nejrychlejších časů z kvalifikace. Pekařovi tentokrát připadlo druhé místo.

Během závodu se ovšem dostal do vedení a chvíli se zdálo, že by jeho vítězná šňůra nemusela skončit. Mackschinovi se ale později povedlo vrátit se do čela a na nejvyšší stupeň tentokrát vystoupil on. Pekař se musel spokojit s druhou příčkou.

Carpek Service měl ovšem po druhé jízdě na stupních vítězů dvojité zastoupení. Na třetím místě totiž dorazil do cíle Sandström, který z této pozice rovněž startoval. Na své výchozí pozici dojel také Karklys, který skončil devátý.

Filip Sandström dojel ve druhé jízdě třetí. Foto: Renault Clio Cup Central Europe

Ačkoli byl Pekař na závěr víkendu poprvé v sezoně poražen, na první příčce průběžného pořadí zůstává i nadále. Jeho náskok na druhého Mackschina činí 25 bodů. Sandström se propadl na třetí příčku a Karklys na desátou.

Třetí podnik sezony se uskuteční o víkendu 28.-30. srpna. V tomto termínu se šampionát přestaví v rámci doprovodného programu mistrovství Evropy tahačů na Autodromu Most.

Výsledky prvního závodu: 1. Tomáš Pekař (Česká republika, Carpek Service) 12 kol, 2. Niklas Mackschin (Německo, Eastside Motorsport) +3,295, 3. Sebastiaan Bleekemolen (Nizozemsko, Team Bleekemolen) +8,952… 9. Filip Sandström (Švédsko, Carpek Service) +1 kolo, DNF Jonas Karklys (Litva, Česká republika) +8 kol.

Výsledky druhého závodu: 1. Niklas Mackschin (Německo, Eastside Motorsport) 13 kol, 2. Tomáš Pekař (Česká republika, Carpek Service) +1,327, 3. Filip Sandström (Švédsko, Carpek Service) +4,548… 9. Jonas Karklys (Litva, Carpek Service) +49,540.

Průběžné pořadí jezdců: 1. Tomáš Pekař (Česká republika, Carpek Service) 121, 2. Niklas Mackschin (Německo, Eastside Motorsport) 96, 3. Filip Sandström (Švédsko, Carpek Service) 80… 10. Jonas Karklys (Litva, Carpek Service) 39.

Průběžné pořadí týmů: 1. Carpek Service 201, 2. Team Bleekemolen 134, 3. Eastside Motorsport 96.

Zdroj: FORMULE.cz