V Ostravě začíná čtyřdenní NeFestival Colours of Ostrava

15. červenec 2020

NeFestival. Tak se jmenuje náhradní program za původně plánované Colours of Ostrava, které měly začínat právě dnes. Organizátoři v původním termínu festivalu vytvořili omezený program pro 1000 návštěvníků na každý den. Akci dnes zahájí vystoupení Cirku La Putyka a lidé ho budou moci sledovat i na on-line streamu.

Kapitán Demo, Tata Bojs, nebo americko-česká skupina N.O.H.A. letos vystoupí na NeFestivalu. Čtyřdenní program zahájí Cirk La Putyka s akrobatickým představením určeným přímo pro prostředí Dolních Vítkovic.

„Připravujeme se na to už docela dlouhou dobu, protože jsme měli letos oficiálně otvírat Colours of Ostrava. Dojde k unikátnímu spojení více než tří desítek akrobatů, tanečníků, performerů, herců, muzikantů. Bude to nad našimi hlavami, některé výšky jsou okolo dvaceti metrů a každou tou akrobatickou technikou budeme malovat obraz,“ říká principál souboru Rosťa Novák.

Oproti desetitisícům návštěvníků, kteří do Ostravy v tomto čase mířili v minulých letech na Colours of Ostrava, bude NeFestival komorní. Na každý den se prodává tisíc vstupenek. „Nedovedli jsme si představit, že v době, kdy nemůžeme dělat Colours of Ostrava, zůstaneme sedět doma a vlastně se nudit,“ popisuje ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Organizátoři museli ještě na poslední chvíli upravit program NeFestivalu, protože dvě ohlášené kapely z Bosny a Estonska kvůli opatřením proti šíření koronaviru nakonec nedorazí. Původní program Colours of Ostrava se pak přesouvá na příští rok a budou platit už zakoupené vstupenky.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související