Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava Jana Gemrota ve Wortnerově domě nabízí průřez jeho dosavadní tvorbou i nová díla. Přístupná bude do konce srpna

PR článek

Inovativní rozvíjení tradiční malby… Takto se dá charakterizovat tvorba Jana Gemrota, jehož retrospektivní výstavu můžete navštívit až do konce srpna ve Wortnerově domě, který se nachází na adrese U Černé věže 22 v Českých Budějovicích.

„Perfektní zvládnutí malířské techniky, stejně tak jako umělcovo stylové oscilování mezi realismem a hyperrealismem z Gemrota činí jednoho z nejzajímavějších autorů již legendární ,Beranovy školy‘,“ uvádí Alšova jihočeská galerie, pod kterou Wortnerův dům spadá.

Expozice je koncipována jako průřez autorovou dosavadní tvorbou s tím, že Jan Gemrot pro Wortnerův dům připravil i nová díla tematizující zřícení dvou MiGů na českobudějovické sídliště Vltava v roce 1998.

Jan Gemrot se narodil v roce 1983 v Praze. Absolvoval ateliér klasické malby Zdeňka Berana na pražské akademii. Jeho díla jsou k vidění v četných prestižních soukromých i státních galeriích, například v Národní galerii Praha. Kurátorem výstavy je David Kubec.

Výstava je přístupná denně od 10 do 18 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Alšova jihočeská galerie, umění, výstava, Jan Gemrot, Wortnerův dům, dům, České Budějovice, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Zdeněk Beran, Národní galerie v Praze, Praha, Beranov, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Jana Gemrota ve Wortnerově domě nabízí průřez jeho dosavadní tvorbou i nová díla. Přístupná bude do konce srpna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.