Boleslav bude bojovat, aby v ní pokračovali Zelený i Janošek a stále čeká na vývoj situace s Mešanovičem

Boleslav bude bojovat, aby v ní pokračovali Zelený i Janošek a stále čeká na vývoj situace s Mešanovičem

Protože v Mladé Boleslavi bojovali během posledního půl roku s citelným oslabením kádru, nedávný neúspěch v rozhodujícím klání se Slovanem Liberec nepovažuje devětačtyřicetiletý Jozef Weber za vyložený neúspěch.

Aktuálně probíhají ve městě automobilů dovolené. "Hráči dostali dva týdny, během kterých by měli opravdu odpočívat, proto jsme jim ani žádné tréninkové plány nedávali," ozřejmil na webu gol.cz bývalý kormidelník Karviné či Bohemians 1905, jenž trenérsky začínal jakožto jablonecký asistent.

Letní příprava bude rekordně krátká. Jak bude vypadat? "Sejdeme se 27. července v půl osmé ráno a odjedeme na týden do Nymburka, další přípravný blok absolvujeme v domácím prostředí. V tak krátkém období nemá smysl cestovat někam do zahraničí," doplnil v interview pro gol.cz šéf Budínského, Wágnera, Mazucha či Pudila.

Jak vydatné budou změny v hráčském kádru? Boleslav bude stát o to, aby v jejím mužstvu pokračovali kmenoví hráči Slavie i Viktorie Plzeň, s tím, že stále ještě úplně nezahodil myšlenky na třicetiletého forvarda Murise Mešanoviče, jenž přetavil pod vedením Roberta Prosinečkiho čtrnáct startů v turecké nejvyšší soutěži ve tři přesné zásahy.

"Změny musejí každopádně přijít. V zimě už jsme nestihli nikoho přivést za vážně zraněné Matějovského a mladého Pecha. Zelenému a Janoškovi končí hostování, ale budeme bojovat, aby u nás dál pokračovali, protože jak ve Slavii, tak v Plzni budou mít přetlak v hráčském kádru. Čekáme také, jak dopadne turecká liga. V hostování Murise Mešanoviče v Kayserisporu je zakotvená opce na přestup, ale pouze na první ligu. Pokud jeho tým spadne, tak se vrátí zpátky do Mladé Boleslavi," doplnil Weber, jehož vyjádření najdete v magazínu Gôl.

Jen doplníme, že jeho Kayserispor je dvě kola před koncem Süper Lig předposlední, ale má stejně bodů jako Rizespor i Malatyaspor a jen o bod méně než čtrnáctý Konyaspor.

Kdo všechno by se Sklářům zamlouval na Stínadlech? Tijani i krajánek Heindenreich...