Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jaguar ulovil velkou rybu

Jaguar ulovil velkou rybu

Od příští sezony ho posílí Bird

Věrný rytíř Virginu Sam Bird trochu nečekaně mění chlebodárce. Od příští sezony ho budeme vídat v boxu Jaguaru. Vítěz devíti ePrix, který stále chová sen o celkovém triumfu ve formuli E, nahradí Jamese Calada. Druhý pilot Mitch Evans zůstává.

Britská stáj má problémy s nalezením optimální jezdecké sestavy. Od svého příchodu do seriálu v ročníku 2016/17 jich i s Birdem vystřídala již šest. Kromě výše zmíněných ještě nasadila Adama Carrolla, Nélsinha Piqueta a Alexe Lynna. 

James Calado se v závodním kokpitu dlouho neohřál. Foto: FIA Formula E

Sledoval jsem průběžně pokroky Jaguaru a jsem hrdý na to, že budu závodit za ikonickou značku s výraznou sportovní DNA. Toužím po dalších úspěších a věřím, že spolu s Mitchem dosáhneme velké věci. Rád bych také poděkoval Virginu za všechno, co pro mě udělal, a popřál mu hodně štěstí do budoucnosti,“ prohlásil Bird.

Calado ve stáji zřejmě poníží na rezervistu, případně se pokusí najít angažmá jinde. Dosud zůstal ve stínu svého kolegy, který stále usiluje o titul. On sám ovšem zatím nasbíral jen šestnáct bodů a v celkovém pořadí je desátý.

Zdroj: FORMULE.cz