Peter Mueller (32 let).  Osmička draftu NHL z roku 2006 má za sebou dva roky v brněnském dresu. V premiérovém ročníku v extralize posbíral 45 bodů a v uplynulé sezoně jich přidal 38 v 33 zápasech. Dvaatřicetiletý americký útočník Peter Mueller je v současné době jedním z nejlepších extraligových cizinců. Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia
 Michal Gulaši (33 let).  Třiatřicetiletý bek přišel do Komety v roce 2016 z Karlových Varů. V defenzivních řadách brněnského týmu plní důležitou roli a nic se na tom nebude měnit ani v další sezoně. V obraně Komety je jedním ze dvou třicátníků. Foto: Profimedia.cz
 Daniel Rákos (33 let).  Bývalý útočník Pardubic či Třince přišel do Komety v průběhu loňské sezony z Hradce Králové. V brněnském dresu zvládl odehrát 23 zápasů, ve kterých dal dva góly a přidal čtyři nahrávky. Daniel Rákos bude v Kometě pokračovat i v dalším ročníku. Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
 Martin Zaťovič (35 let).  Účastník tří světových šampionátů se před loňskou sezonou stal kapitánem Komety a v brněnském dresu odehrál svůj bodově nejlepší ročník, během něhož posbíral 50 (29+21) bodů. Bývalý útočník Karlových Varů, který dva roky odehrál i v KHL, bude lídrem týmu i v příští sezoně. Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia
7
Fotogalerie

Brno po Eratovi a Čiliakovi. Toto je 6 posledních třicátníků, kteří zůstali v Kometě

Kometa Brno bude i v příští sezoně jedním z extraligových favoritů. Do příštího ročníku ale půjde s omlazeným kádrem.

Bez názvu.jpg

Brněnskou kabinu opustili Marek Čiliak, Tomáš Malec nebo Martin Erat. Kometu posílilo několik mladíků a v kabině zůstalo už jen šest třicátníků. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 7

Peter Mueller (32 let)

Peter Mueler Kometa 2 Jaroslav Legner  CNC  Profimedia.jpg

Osmička draftu NHL z roku 2006 má za sebou dva roky v brněnském dresu. V premiérovém ročníku v extralize posbíral 45 bodů a v uplynulé sezoně jich přidal 38 v 33 zápasech. Dvaatřicetiletý americký útočník Peter Mueller je v současné době jedním z nejlepších extraligových cizinců.

Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 7

Michal Gulaši (33 let)

Michal Gulaši.jpg

Třiatřicetiletý bek přišel do Komety v roce 2016 z Karlových Varů. V defenzivních řadách brněnského týmu plní důležitou roli a nic se na tom nebude měnit ani v další sezoně. V obraně Komety je jedním ze dvou třicátníků.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Daniel Rákos (33 let)

Daniel Rákos Kometa Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Bývalý útočník Pardubic či Třince přišel do Komety v průběhu loňské sezony z Hradce Králové. V brněnském dresu zvládl odehrát 23 zápasů, ve kterých dal dva góly a přidal čtyři nahrávky. Daniel Rákos bude v Kometě pokračovat i v dalším ročníku.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 5 / 7

Martin Zaťovič (35 let)

Martin Zaťovič Kometa Jaroslav Legner  CNC  Profimedia.jpg

Účastník tří světových šampionátů se před loňskou sezonou stal kapitánem Komety a v brněnském dresu odehrál svůj bodově nejlepší ročník, během něhož posbíral 50 (29+21) bodů. Bývalý útočník Karlových Varů, který dva roky odehrál i v KHL, bude lídrem týmu i v příští sezoně.

Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

Pokračování 6 / 7

Ondřej Němec (36 let)

Ondřej Němec Kometa 2.jpg

Někdejší reprezentační bek a mistr světa z roku 2010 je v současné době druhým nejstarším hráčem na brněnské soupisce. Do Komety přišel v roce 2016 z Čerepovce a ihned se stal jedním z lídrů brněnského týmu. K předešlému titulu s Karlovými Vary přidal i dva tituly s Kometou.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Tomáš Plekanec (37 let)

Tomáš Plekanec Kometa Anna Vavríková  MAFRA  Profimedia.jpg

Nejstarším hráčem Komety je Tomáš Plekanec, který přišel do Brna před rokem z Kladna. Bývalý reprezentační kapitán, jenž působil řadu let v NHL, odehrál za Kometu 50 zápasů a posbíral v nich 33 (13+20) bodů. Na jaké číslo se dostane v příští sezoně?

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud