Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: pes Scooby Doo je stále neohrožený, Juliette Binoche vede školu pro dokonalé manželky

Kultura

  18:00
PRAHA - Tento čtvrtek míří do českých kin dva snímky. Nové dobrodružství nejznámějšího psího lovce duchů a příšer doplní francouzská komedie s oblíbenou herečkou.

Snímek Jak býti dobrou ženou (2020). Režie: Martin Provost. foto: CINEMART

Scoob!
USA, režie: Tony Cervone

Animovaný snímek zavede diváka na samotný začátek přátelství Scoobyho a jeho páníčka Shaggyho. Spolu s kamarády zakládají Záhady s.r.o., srandapartu neohrožených lovců duchů. Po spoustě vyřešených případů se ale střetnou s tou největší záhadou ze všech. Začíná závod se psem... ehm... závod s časem. Zvládne to Scooby a jeho kamarádi? 

Jak býti dobrou ženou
Francie, režie: Martin Provost 

Píší se šedesátá léta minulého století. Na francouzském maloměstě provozuje Paulette ( Juliette Binoche) se svým manželem a jednou výstřední jeptiškou unikátní školu pro dospívající dívky. V instituci se studentky naučí jak být co možná tou nejlepší manželkou. 

Když ale manžel zemře Paulettin manžel, žena zjišťuje, že jí zbývají škola, dluhy a oči pro pláč. Shodou náhod se ale zároveň setkává s Andrém, svou první láskou. To, co následuje, zcela nahlodá její víru v to, co celá léta ve škole děvčatům vštěpovala do hlavy. Škola se v tu dobu navíc připravuje na účast ve celostátní soutěži. Je jasné, že nezůstane kámen na kameni.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...