Ú s t í n/L. - Venku sice vládnou letní teploty, je doba dovolených, nicméně hokejistům Slovanu se pomalu, ale jistě blíží návrat na ledová kluziště. Pro netrpělivé fanoušky budeme přinášet rozhovory s „mladými puškami“, které se v letošní sezoně budou chtít zapracovat do nově se budujícího kádru Slovanu. Prvním z nich je rodák z Mostu, opora juniorky Litvínova, Robert Bártek. Držíme palce, ať se mu daří i ve žluto-modrém dresu Slovanu.

Roberte vítejte ve Slovanu, jak se zrodila možnost začít novou sezonu právě v Ústí nad Labem?
Děkuji moc za přivítání. Možnost se zrodila tak, že jsem měl v květnu schůzky s panem Hynkem v Litvínově a požádal jsem ho, jestli by mi zařídil nové angažmá, jelikož jsem skončil v juniorce v Litvínově. Asi před měsícem mi poté zavolal pan Čaloun, že by mě chtěli na zkoušku v Ústí nad Labem.

Jakou jste měl letní přípravu a jak se cítíte fyzicky připraven na novou sezonu?
Letní přípravu jsem měl poprvé za svojí kariéru individuální, s kondičním trenérem Miroslavem Pokorným, s kterým jsme se hodně zaměřili na sílu, kterou ještě stále vylepšujeme. Patří mu jedno velké díky, za to jak se o mě stará. Fyzicky se cítím velice dobře, ale ukáže čas, jestli to bude stačit. Já doufám, že do následující sezóny ano. O víkendu jsem měl vždy volno, abych zregeneroval tělo. Volno jsem trávil většinou v Praze, kde jsem se chodil koukat na fotbal s kamarády.

Co od zkoušky ve Slovanu očekáváte a jak se těšíte konečně na led?
Od zkoušky očekávám to, že uspěji, prosadím se do týmu Slovanu a vybuduji si zde pozici, abych mohl stabilně hrát, odevzdat na ledě co nejlepší výkon a pomoc ke splnění cílů do sezóny. Na led se těším, to je samozřejmé, ale už před týdnem jsem začal chodit s dorostem v Mostě na led, kde trénuje můj bratr a požádal jsem trenéry Dana Šoustka a Jana Hranáče, jestli bych se mohl rozbruslit s nimi. Oni souhlasili. Za to bych jim chtěl poděkovat, že mi to umožnili.

V juniorce Litvínova jste platil za ofensivního obránce, který sbíral poctivě body, budete chtít praktikovat takový styl i v dospělém hokeji?
Určitě ano, ale záleží, jakou dostanu roli v týmu. Co mi řekne trenér, tak to udělám. Všechno co řekne trenér, to je pro mě svaté a já to musím splnit, ale určitě bych chtěl přenést tenhle styl hry i do dospělého hokeje.

Vy jste již hrál v loňském roce Chance ligu za Litoměřice, dá se z těch pár zápasů vůbec hodnotit, jaký je to rozdíl oproti juniorce?
Ano, je to velký rozdíl. Největší rozdíl je asi v taktice, ten kdo jí nepochopí, tak nemá co dělat v dospělém hokeji. Byl jsem na to upozorňován v juniorce od trenérů pana Mrázka a pana Nekvindy, kteří mi říkali, ať si na to dám pozor při prvním zápase. Asi další rozdíl je v síle. V juniorce se moc nepraktikují osobní souboje, ale v dospělém hokeji, tam je skoro každých pět vteřin, co jste na ledě nějaký osobní souboj. Určitě také další atribut jsou přihrávky. V dospělém hokeji jsou daleko přesnější a rychlejší, než je tomu v juniorce.

Co vím, tak jste trénoval v loňské sezoně s litvínovským áčkem. Jaká to byla zkušenost a co Vám to přineslo?
Ano, trénoval, dokonce dvě sezony. Je to obrovská zkušenost a jsem za ní rád, protože v mém věku, je to asi to nejvíc co můžete zažít. Trénovat s A týmem, na který jste se chodil koukat jako malý kluk a teď tam trénujete, byl to skvělý zážitek a velká zkušenost, která mi pomohla do hokejového života. Nejvíc mi seděl asi minulou sezónu pan trenér Razým, který se mnou hodně komunikoval na tréninku.

V Ústí nad Labem se skládá letos mladý kádr, kolem pár zkušených borců. Znáte někoho v současném týmu, nebo to pro Vás bude velká neznámá?
Ano, pár kluků znám. Například Pavla Korduleho nebo Erika Mareše, s kterým jsem chodil dříve na základní školu a hrál jsem s ním asi od 5. do 6. třídy v Litvínově. Potom znám Michala Trávníčka s kterým jsem trénoval v A týmu v Litvínově, ale že bychom se znali osobně, to ne. Hodně informací jsem získal od bývalého hráče Přemysla Svovody a od mého dobrého kamaráda Daniela Jouzy, kteří tady dříve hráli.

Jaké si stanovujete osobní cíle pro následující sezonu? Pro mladé hráče bývá přechod mezi dospělé zlomovým momentem v kariéře.
Můj cíl je jednoznačně se prosadit do kádru Slovanu. Musím zde ukázat, že umím hrát hokej a udělat pro to maximum. Odevzdat na tréninku a při zápase 100%. Vím, že spousta kluků neuspělo a rázem skončili, proto to chci mít srovnané. Mám svého mentora Petra Kříže, s kterým probírám každou věc, abych byl dobře fyzicky, ale i psychicky připraven.

Ještě závěrečná otázka, jelikož jste letošní maturitní ročník, jak jste obstál v maturitní zkoušce?
Uspěl jsem na 90 %. Při ústní zkoušce jsem měl jen jednu dvojku a jinak samé jednička. Bohužel jsem neudělal didaktický test z českého jazyka o pár bodů, tak musím jít na opravu v září. Už abych to měl úspěšně za sebou.

Statistiky Roberta Bártka

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže