Hlavní obsah

Sassuolo - Juventus 3:3Jankto se dvěma asistencemi podepsal pod výhru Sampdorie, Juventus opět nevyhrál

Milán

Český záložník Jakub Jankto pomohl v utkání 33. kola italské fotbalové ligy dvěma gólovými asistencemi k vítězství Sampdorie Janov 3:0 nad Cagliari. AC Milán porazil Parmu 3:1 a bodově se dotáhl na šestou příčku, která zajišťuje účast v Evropské lize. Tu drží Neapol, jež ztratila body po remíze 1:1 v Boloni, za kterou nastoupil Ladislav Krejčí. Už tři zápasy čeká na výhru vedoucí Juventus Turín, tentokrát bral jen bod na hřišti Sassuola za remízu 3:3.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Nespokojená hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo.

Článek

První gól připravil Jankto po osmi minutách hry, kdy sklepnul přetažený centr hlavou na malé vápno zakončujícímu Manolu Gabbiadinimu. Sampdoria zvýšila na 2:0 před přestávkou díky Federicu Bonazzolimu. Stejný hráč uzavřel skóre po přestávce, když akrobaticky uklidil centr českého reprezentanta k zadní tyči.

Parma se dostala do vedení v 44. minutě zásluhou Jasmina Kurtiče. Obrat AC řídil turecký záložník Hakan Calhanoglu, který nejdříve asistoval u branek Francka Kessiého a Alessia Romagnoliho, závěrečnou trefu utkání pak obstaral sám.

Krejčí nastoupil v lize v základní sestavě poprvé od 24. listopadu loňského roku. Český fotbalista, který byl dlouho zraněný, opustil hřiště za nepříznivého stavu v 65. minutě. Boloňa dokázala vyrovnat deset minut před koncem.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Hvězdný Cristiano Ronaldo z Juventusu sleduje míč.

Fotbalisté Juventusu do zápasu na hřišti Sassuola vstoupili skvěle a už po dvanácti minutách vedli po trefách Danila a Higuaína o dvě branky. Domácí ale do přestávky snížili a dvě rychlými góly po pauze dokonce urvali vedení. Stará dáma nakonec vyrovnala na 3:3, což jí stačí k tomu, že má v čele tabulky náskok sedmi bodů na druhou Atalantu Bergamo.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
AC Milán - Parma 3:1 (55. Kessie, 59. Romagnoli, 77. Calhanoglu - 44. Kurtič)
Boloňa - Neapol 1:1 (80. Barrow - 7. Manolas)
Sampdoria - Cagliari 3:0 (40. a 54. Bonazzoli, 8. Gabbiadini)
AS Řím - Hellas Verona 2:1 (10. Veretout z pen., 45.+4 Džeko - 47. Pessina)
Lecce - Fiorentina 1:3 (88. Šachov - 6. Chiesa, 38. Ghezzal, 40. Cutrone)
Sassuolo - Juventus 3:3 (29. Djuričič, 51. Berardi, 54. Caputo - 5. Danilo, 12. Higuaín, 64. Alex Sandro)
Udine - Lazio Řím 0:0

Reklama

Související témata: