Žena z Loun si pořídila drahé telefony na úvěr, ten ale nesplácí. Prý je potřebovala pro děti
ilustrační foto:CC0
Louny

Louny - Z trestného činu úvěrového podvodu obvinila vyšetřovatelka 37letou ženu z Loun. Ta měla koncem listopadu loňského roku ve třech případech prostřednictvím prodejce elektroniky uzavřít smlouvy o spotřebitelském úvěru na nákup mobilních telefonů.

Při sjednání smluv se zavázala hradit měsíční splátky za zakoupené zboží v řádech stokorun. Do současné doby však podle informací policistů ani jednu splátku nezaplatila a s poškozenou společností nekomunikuje.

Celková škoda za všechny tři mobilní telefony se vyšplhala na částku téměř 24 tisíc korun. "Dotyčná si již převzala usnesení o zahájení trestního stíhání. Při výslechu se doznala a uvedla, že jinak by na mobilní telefony pro své děti neměla peníze," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Za spáchání trestného činu úvěrového podvodu může soud v krajním případě podle zákona uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru