16. července 2020 • 16:41

Slovan má nového bohatého majitele. Vrací se i úspěšný generální manažer

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým majitelem hokejového Slovanu Bratislava se stal jeden z nejbohatších Slováků Rudolf Hrubý. Spoluzakladatel softwarové společnosti ESET podle slovenských médií získá tradiční klub od Juraje Širokého, který ho vlastnil čtvrt století. S novým vlastníkem se do Slovanu vrací bývalý generální manažer Maroš Krajči, který s týmem získal šest mistrovských titulů. Klub o tom informoval na svém webu.



„V nejbližších dnech budou ještě probíhat jednotlivé úkony právního procesu převzetí společnosti,“ informoval Slovan v prohlášení.

Klub se v posledních sezonách potýkal s vážnými finančními problémy, kvůli kterým loni po sedmi letech opustil KHL a vrátil se do slovenské extraligy. Na jaře se po předčasném konci nejvyšší slovenské soutěže rozhodl kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru utlumit činnost a neprodloužil smlouvy hráčům, členům realizačního týmu a většině zaměstnanců.

Nový majitel Slovanu Hrubý je podle časopisu Forbes s majetkem ve výši 630 milionů eur (16,8 miliardy korun) sedmým nejbohatším Slovákem.

Vstoupit do diskuse
0