Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řečkovice provoní pivem. Tradiční festival představí minipivovary z celé republiky

V Brně to už tento víkend zavoní pivem. A ne jen tak ledajakým. Sjedou se zástupci z Čech, Moravy i zahraničí, aby se zúčastnili již pátého ročníku Řečkovického festivalu minipivovarů.

Organizátoři letos akci poprvé připravili jako dvoudenní. Program je v amfiteatru starého řečkovického pivovaru naplánován od pátečních čtyř hodin odpoledne až do půlnoci a následující den od jedenácti opět do půlnoci. Důvodem prodloužení je počet hostujících pivovarů – nebylo prý téměř možné ochutnat pivo od všech. „Rozhodli jsme se, že umožníme návštěvníkům rozvolnit tempo na dva dny,“ vysvětluje spoluzakladatel pořádající firmy Daniel Budík.

Uhasí hlad i žízeň

Organizátoři přiznávají, že zlatavý nápoj bude středobodem festivalu. Slibují nabídku dvaceti minipivovarů s tím nejlepším, co pivní trh nabízí. O něco na zakousnutí se postarají dva prodejní stánky. Řezník a uzenář Strejček bude prodávat speciality ze svého sortimentu a s burgery a dalšími pochutinami se přidá Raed Kahwaji, provozovatel restaurace Šelepka.

Na pozadí degustátorským hodů nebude chybět hudba. „V letočním roce se můžou návštěvníci těšit na pestřejší hudební produkci, na které jsme si dali opravdu záležet,“ slibuje Budík. Za mikrofonem se vystřídají kapely jako Supertesla, Ant Attack, Něco si přej, The Desperate Mind nebo zpěvák Záviš.

Zábava i podpora místních podnikatelů

Na festival ve znamení piva se chystá i studentka Olga Brýžová. Pivo má ráda a podobné akce dlouhodobě vyhledává. „Ráda ochutnám nové vzorky odjinud a taky chci po koronavirové krizi podpořit menší české podniky,“ vysvětluje. Těší se na dobrou zábavu ve formě muziky i příjemné společnosti dalších účastníků. V programu studentce nic neschází. „Jelikož na akci bude pivo, burgery, kamarádi a především vystoupí mistr Záviš, tak bych řekla, že mi nic nechybí,“ shrnuje milovnice piva.

Záštitu akci uděluje každoročně místní starosta Marek Viskot. Sám na akci mnohokrát zamířil a chystá se i letos. „Jedná se o výborné spojení tematického pojetí akce s areálem bývalého pivovaru v Řečkovicích a Mokré Hoře,“ přibližuje Viskot své sympatie k festivalu.

Těší ho také, že městská část podpoří lokální podnikatele. Viskot má za to, že akce přiláká mnoho místních, díky rozsahu ji však považuje za akci celoměstského formátu. „Vedle tolika druhů piva, a to i velice netradičních stylů nabízí dobré jídlo a příjemnou atmosféru,“ uzavírá starosta důvody, proč přijít.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB profil: Pivovar Květnice

Štítky pivo, minipivovary, festival, kultura, Řečkovice, minipivovar, pivovar, Brno, nápoj, restaurace, pochutiny, Česko, Morava, Záviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řečkovice provoní pivem. Tradiční festival představí minipivovary z celé republiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.