Dnes Sobota - jasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
U Šlechtovy restaurace stojí nové bistro od majitelů Bruxxu nebo cukráře Skály
Nové bistro u Šlechtovy restaurace. Foto: Together

U Šlechtovy restaurace stojí nové bistro od majitelů Bruxxu nebo cukráře Skály

Na začátku prázdnin se vedle Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce objevilo nové, provizorní bistro, které slouží návštěvníkům k občerstvení. Provozuje ho gastroskupina Together. „Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s uměvem říkáme Bistro na stavbě,” říká spolumajitel Together David Petřík.

Bývalý lodní kontejner předělaný na designové bistro je dočasné řešení do dokončení rekonstrukce vily ze 17. století, která původně sloužila jako letohrádek. „Bistrem plníme přání magistrátu. Šlechtovka má samozřejmě silné historické konsekvence, po otevření se z ní stane multifunkční objekt. A gastronomická koncepce půjde stejným směrem. Najdete tam kromě fastfoodu také cukrárnu i klasickou kavárnu,” doplňuje David Petřík.

Skupina Together v Praze provozuje známé restaurace Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, Potrefená husa v Hybernské ulici, dále bistro Sisters, cukrárnu Lukáše Skály a také firmu Foodway Catering, která se stará o provor dočasného bistra ve Stromovce.

„Od začátku chceme, aby Šlechtovka byla místo, kde se Pražané mohou zastavit na dobré pivo a limonádu za normální ceny. Jsme rádi, že jsme se na tom s vybraným provozovatelem shodli,“ uvedla pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková.

Návštěvníci Stromovky se můžou těšit na speciální gastro víkendy, během kterých budou moct ochutnat vybrané delikatesy z restaurací sítě Together.


Autor: TZ, red

Prohlídka areálu Zahrad se hřbitovem v Suchdole

Včera ve 20:17

Komentovaná prohlídka areálu Zahrad se hřbitovem u kaple sv. Václava v Praze-Suchdole s architektem Jakubem Červenkou se koná v sobotu 27. dubna.

PVK: Přehled plánovaných výluk vody na 18. týden

Včera v 15:19

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Malostranské čarodějnice 2024

Včera v 11:58

Malostranské čarodějnice se konají v úterý 30. dubna od 19 hodin u připravované hranice na Kampě. Program pro děti v parku Kampa začíná ve 14:30.

Májová procházka Vinohradským hřbitovem

Včera v 10:57

Komentované procházky hřbitovy přinášejí historické příběhy, zajímavé detaily a pohledy na architekturu a umělecká díla, která jim dodávají jedinečný charakter.

Radnice Prahy 10 otevře v neděli ověřovací kancelář

Včera v 08:54

Nejzazší lhůta pro podání žádosti o zápis do seznamu voličů pro volby do Evropského parlamentu pro občany jiných členských států Evropské unie, kteří mají právo volit a nejsou vedeni v dodatku stálého seznamu voličů podle zvláštního právního předpisu, připadá na 40. den přede dnem voleb, tj. na...

Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic 2024

Včera v 08:30

V úterý 30. dubna se od 14 hodin uskuteční u Břevnovského kláštera v Praze 6 Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic. Pro návštěvníky je připraveno 25 stánků řemeslníků a farmářů.

Praha 10 hledá členy okrskových komisí pro volby do Evropského parlamentu

Včera v 08:24

Úřad městské části Praha 10 nabízí možnost jednorázového výdělku při volbách do Evropského parlamentu, konaných ve dnech 7. a 8. června. Školení k volbám bude trvat zhruba 2 hodiny (zúčastní se ho pouze vylosovaný předseda a místopředseda komise, termín konec května – bude...

Praha 6: Trhy v sobotu na Kulaťáku

Včera v 06:16

V sobotu na Kulaťáku má být příjemné počasí a nakoupíte zeleninu, ovoce a letos poprvé se představí Jamboz – zelenina z rodinné farmy.

Swap: Pokojové rostliny

25. dubna 2024 ve 12:15

Zastavte se ve čtvrtek 2. května vyměnit, zbavit se přebytků nebo naopak získat nové plevele pro potěchu oka. Přijďte sdílet s ostatními svoje pěstitelské úspěchy a zaručené triky při pěstování pokojovek

Praha 13: Čarodějnice v Centrálním parku

25. dubna 2024 v 08:11

Radnice Prahy 13 zve v úterý 30. dubna na Čarodějnice do Centrálního parku.

Vycházka: Zahrady pod Pražským hradem

25. dubna 2024 v 07:39

Načerpat pozitivní energii a prožít chvíle v nejkrásnějším období roku s výhledem na unikátní pražské panorama procházkou po tichých, zelených a kvetoucích místech v samém srdci Prahy můžete v úterý 7. května.

Další články
Nahoru