Hlavní obsah

Rada prodloužil s Jabloncem. Přirostl mi k srdci, tenhle kraj mám rád, libuje si kouč. Může útočit na Škorpila

Jablonec nad Nisou

Jablonec je jeho osudovou štací. A úspěšné spojení kouče Petra Rady se severočeským klubem pokračuje dál. 61letý kouč prodloužil se čtvrtým celkem uplynulé sezony smlouvu o další rok do léta 2021.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada povede dál fotbalisty Jablonce i Tomáše Hübschmana.

Článek

„Když mi pan Pelta nabídl smlouvu, dohodli jsme se hned. Trénování mě baví a pokud jsem s hráči naladěný na stejnou notu, naplňuje mě to. Jsem rád, že jsem se do Jablonce vrátil. Tenhle kraj mám rád," říká Petr Rada, který zelenobílé mužstvo vedl už ve 193 prvoligových zápasech.

„Podle počtu odkoučovaných zápasů je to asi můj osudový klub. Jsem tady nejdéle, znám tu všechny lidi. Takže je jasné, že mi Jablonec za tu dobu přirostl k srdci a jsem rád, že ho mohu dál trénovat. Mám tady prostor pro práci, pan Pelta mi do toho nezasahuje. Ale víte, jak to ve fotbale je, za dva měsíce může být všechno jinak," dobře ví zkušený kouč.

Na trenérském žebříčku podle zápasů v jednom klubu mu v moderní historii české ligy patří již čtvrté místo. Pokud novou smlouvu naplní až do konce, na bronzové pozici nahradí Ladislava Škorpila. Ten vedl ve 216 utkáních Liberec.

Trenéři podle počtu zápasů v jednom klubu v éře samostatné české ligy
262Pavel TobiášČeské Budějovice
242Pavel VrbaPlzeň
216Ladislav ŠkorpilLiberec
193Petr RadaJablonec
181Karel JarolímSlavia

„Skoro dvě stě zápasů v jednom klubu nebude moc trenérů mít ani ve světě... Samozřejmě takový Alex Ferguson je výjimkou a v klubu, jako je Manchester United, je to ještě složitější. Na druhou stranu tam máte hráče, na které si ukážete. S nadsázkou vždy říkám, dejme Kloppovi nebo Guardiolovi Jablonec nebo Zlín a uvidíme,“ směje se.

Poprvé Petr Rada převzal Jablonec v říjnu 2003 a během první štace na jeho lavičce odkoučoval v nejvyšší soutěži 109 zápasů. Podruhé začal jeho hráče cepovat v zimní pauze sezony 2017/18. V první lize od té doby na jeho střídačce stál v 84 duelech a rovnou polovinu z nich vyhrál. Na žádné jiné štaci na tolik triumfů nedosáhl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání na Spartě.

Jablonec pod ním za poslední tři sezony skončil jednou třetí, dvakrát čtvrtý. A poprvé ve své historii se dostal do základní skupiny Evropské ligy, zahrál si rovněž i ve finále domácího poháru. I v příští sezoně ho čeká 2. předkolo Evropské ligy.

V téměř stejném složení půjde do nové sezony také Radův realizační tým. Jedinou změnou je ukončení spolupráce po vzájemné dohodě s fyzioterapeutem Jaroslavem Jislem. Jeho místo nahradí Viktor Shejbal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články