Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jankto přihrál na dva góly Sampdorie, Juventus opět ztratil a Inter se mu lehce přiblížil

Velice povedený zápas má za sebou Jakub Jankto. Český záložník dvěma gólovými asistencemi pomohl k výhře Sampdorie v 33. kole italské ligy nad Cagliari 3:0. Nevýraznou formu naopak potvrdil lídr z Juventusu. Turínští remizovali 3:3 se Sassuolem a jejich náskok na druhý Inter, který rozstřílel Spal 4:0, je nyní šestibodový. O bod dále je Atalanta díky triumfu 6:2 nad Brescií. Až čtvrté už je Lazio, jež se nadále trápí. Tentokrát s Udinese remizovalo 0:0.

zdroj: ČTK/ZUMA

V Sassuolu odstartovaly gólové hody dvě brzké branky hostujících Danila a Gonzala Higuaína. Domácí snížili po půlhodině hry díky Filipu Djuričičovi a po přestávce během tří minut otočili výsledek Domenico Berardi a Francesco Caputo. Alespoň bod favoritovi zajistil Alex Sandro.

O výhru Interu nad Spalem Ferrarou se postarali čtyři různí hráči. Gól a asistenci si připsali Cristiano Biraghi a Alexis Sánchez. Chilský útočník se po restartu soutěže podílel na sedmi trefách, jednu branku dal a na šest přihrál. Pouze Cristiano Ronaldo z Juventusu (9) a Andrea Belotti z FC Turín (8) mají lepší bilanci.

Ferrara na dně tabulky ztrácí na záchranu 11 bodů. Do konce sezony zbývá pět kol.

První gól utkání Sampdorie s Cagliari připravil Jankto po osmi minutách hry, kdy sklepnul přetažený centr hlavou na malé vápno zakončujícímu Manolu Gabbiadinimu. Sampdoria zvýšila na 2:0 před přestávkou díky Federicu Bonazzolimu. Stejný hráč uzavřel skóre po přestávce, když akrobaticky uklidil centr českého reprezentanta k zadní tyči.

Parma se dostala do vedení v 44. minutě zásluhou Jasmina Kurtiče. Obrat AC řídil turecký záložník Hakan Calhanoglu, který nejdříve asistoval u branek Francka Kessiého a Alessia Romagnoliho, závěrečnou trefu utkání pak obstaral sám.

Ladislav Krejčí nastoupil v lize v základní sestavě Boloni poprvé od 24. listopadu loňského roku. Český fotbalista v zápase s Neapolí vydržel na hřišti do 65. minuty, kdy jeho tým s favoritem prohrával 0:1. Domácí ale dokázali vyrovnat na konečných 1:1.

Atalanta potvrdila roli favorita i bez svého nejlepšího střelce Luise Muriela, jenž si po pádu během koupání poranil hlavu a zápas musel vynechat. Kolumbijského kanonýra zastoupil především chorvatský záložník Marko Pašalič, jenž se blýskl hattrickem.

Brescia je v tabulce předposlední s odstupem devíti bodů na záchranu. Čeští legionáři se v sestavě prostřídali: hrál Aleš Matějů, jenž v sobotu proti AS Řím zůstal na lavičce, naopak do hry se na rozdíl od minulého zápasu nedostal Jaromír Zmrhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Bergamo deklasovalo Brescii

Možnost posunout se na druhé místo tabulky nevyužilo Lazio, které nevyhrálo už čtyři utkání v řadě a naopak se propadlo až na čtvrtou pozici.

Celý zápas odehrál už popáté v řadě záložník Lecce Antonín Barák, 18. týmu tabulky ale k bodům nepomohl. Lecce prohrálo doma s Fiorentinou 1:3.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Bergamo - Brescia 6:2 (2., 55. a 58. Pašalič, 25. De Roon, 28. Malinovskij, 30. Zapata - 8. Torregrossa, 83. Špalek), AC Milán - Parma 3:1 (55. Kessie, 59. Romagnoli, 77. Calhanoglu - 44. Kurtič), Boloňa - Neapol 1:1 (80. Barrow - 7. Manolas), Sampdoria Janov - Cagliari 3:0 (40. a 54. Bonazzoli, 8. Gabbiadini), AS Řím - Hellas Verona 2:1 (10. Veretout z pen., 45.+4 Džeko - 47. Pessina), Lecce - Fiorentina 1:3 (88. Šachov - 6. Chiesa, 38. Ghezzal, 40. Cutrone), Sassuolo - Juventus Turín 3:3 (29. Djuričič, 51. Berardi, 54. Caputo - 5. Danilo, 12. Higuaín, 64. Alex Sandro), Udine - Lazio Řím 0:0, FC Turín - FC Janov 3:0 (32. Bremer, 76. Lukič, 90. Belotti), Spal Ferrara - Inter Milán 0:4 (37. Candreva, 55. Biraghi, 60. Sánchez, 74. Gagliardini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články