Zde může být vaše reklama.

Hlasujte Hned dvě nominace má město v anketě o ceny cestovního ruchu

Hned dvě nominace má město v anketě o ceny cestovního ruchu

foto: olomouc.eu

17. 07. 2020 - 06:34

Pět kategorií, stejný počet nominovaných v každé z nich a především hlasy veřejnosti, které rozhodnou o vítězích pro rok 2020. Takový je čtvrtý ročník krajské ankety, která cílí na cestovní ruch v regionu.

Na webu www.cenykraje.cz mohou lidé hlasovat mimo jiných i pro novinku v cestovním ruchu nebo eco friendly zařízení. „Právě v těchto kategoriích máme dvě želízka v ohni. O hlasy veřejnosti se v anketě uchází freskový sál Komenium a Centrum ekologických aktivit města Olomouce Sluňákov,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Slavnostní sál v budově školy Komenium, která vznikla v letech 1873 až 1875, je vyzdoben ve stylu neorenesančního dekorativismu s prvky barokního iluzionismu. Obdobná malířská výzdoba nemá v tuzemsku srovnání. Myšlenka stavby školy zaujala i samotného císaře Františka Josefa I., který nad stavbou převzal patronát a školu po otevření osobně navštívil. Sál prošel několikaletou náročnou rekonstrukcí realizovanou městem Olomouc pod vedením restaurátora Radomíra Surmy a veřejnosti je zpřístupněn od roku 2019 v rámci prohlídek pořádaných Informačním centrem Olomouc.

Sluňákov vznikl a rozvíjel se zejména díky podpoře města Olomouce od roku 1992. Dnes nabízí své aktivity pro školy, učitele, rodiny s dětmi a další širokou veřejnost v moderním nízkoenergetickém domu na okraji Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou. Dům obklopuje unikátní přírodní umělecká galerie s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví, kde mohou návštěvníci i účastníci programů prožívat nevšední zážitky setkání s lužní krajinou.

„Udělit hlas lze pod e-mailovou adresou v rámci jedné kategorie pouze jednou, celkem tedy napříč celou soutěží Cen cestovního ruchu Olomouckého kraje lze hlasovat pětkrát,“ uvádějí organizátoři ankety.

Hlasování probíhá do 30. srpna. Slavnostní vyhlášení cen se uskuteční 24. září v Arcibiskupském paláci v Olomouci.

Další články