Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Právo

Advokacie žije: Kinstellar radil při akvizici ocelárny, PwC získala posilu

Nový vedoucí partner pro daňové a právní poradenství v PwC Jan Tokarski. foto: PwC

PRAHA - Advokacie žije přináší přehled aktuálního dění v české advokacii.
  7:00

Advokacie žije: Posilu získala kancelář Schönherr, JŠK má novou partnerku

Změny v PwC

Vedení české poradenské společnosti PwC zaznamenalo nedávno dvě změny. Novým vedoucím partnerem pro daňové a právní poradenství v PwC Česká republika se od 1. července stal Jan Tokarski.

„Ve své nové roli se budu soustředit na dynamický růst oddělení, zvýšení jeho konkurenceschopnosti a vytvoření prostředí pro rozvoj talentovaných profesionálů,“ popisuje Tokarski své úkoly na postu vedoucího partnera daňových a právních služeb PwC.

Dosavadní vedoucí partner David Borkovec se bude věnovat nové agendě, a to jako Market Leader PwC Česká republika. Jeho úkolem bude koordinovat klientské aktivity přímo z úrovně nejvyššího vedení a klíčovým klientům zprostředkovávat komplexní nabídku služeb z celé firmy.

Poradenství při prodeji podílu

Advokátní kancelář Allen & Overy poskytovala poradenství managementu společnosti Memsource při prodeji jeho majoritního podílu globální investiční společnosti Carlyle Group.

Memsource je jedním z předních světových poskytovatelů cloudových překladatelských řešení, který pomáhá globálním společnostem automatizovat lokalizaci korporátního obsahu. 

Akvizice ocelárny

Kinstellar zastupoval skupinu Max Aicher Group při úspěšné akvizici ocelárny PILSEN STEEL v rámci insolvenčního řízení od insolvenčního správce Jaroslava Brože. V týmu insolvenčního správce byla společnost TARPAN Partners; daňovými poradci skupiny Max Aicher byla kancelář Rödl & Partner. Skupina PILSEN STEEL patřila před zahájením insolvenčního řízení mezi největší světové výrobce hřídelí větrných elektráren a velkých klikových hřídelí pro dieselové motory.

Posila Grant Thornton

Do týmu poradenské skupiny Grant Thornton nastoupil na pozici partner zkušený profesionál s více než dvacetiletou praxí z oboru – Dean Brabec. Na starosti bude mít oblast strategického poradenství a digitalizace, kde uplatní know-how nasbírané ve společnostech jako je Arthur D. Little, Deloitte či KPMG.

Současně se bude věnovat rozvoji českého týmu jako kompetenčního centra pro region. Grant Thornton tento krok hodnotí jako příležitost k růstu a ukazuje, že práce pro ostřílené konzultanty bude i v dobách krize.

Poradenství při akvizici

Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla asistenci a právní poradenství společnosti Chropyňská strojírna, a.s. v souvislosti s akvizicí 100% obchodního podílu ve společnosti HLS Czech s.r.o., která byla součástí HLS Engineering Group. Společnost nabízí kompletní inženýrské zpracování v karosářském sektoru automobilového průmyslu. 

Chropyňská strojírna, a.s., která je součástí koncernu Chropyňská Group, je významným dodavatelem svařovacích, montážních a dopravních linek určených především pro automobilový průmysl ve střední a východní Evropě.

Tým Weinhold Legal vedl partner Martin Lukáš ve spolupráci s advokátem Tomášem Kočařem.

ADVOKACIE ŽIJE

Advokacie žije je pravidelnou součástí rubriky Právo a justice. Pokud se i vy chcete podělit o novinky z vaší kanceláře, můžete je poslat na tomas.nahodil@lidovky.cz

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...