Dnes Středa - skorojasno 5°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 2°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 3 chystá úpravy Slezské ulice, vyhlásila zakázku na koncepční studii
Slezská ulice. Foto: P3

Praha 3 chystá úpravy Slezské ulice, vyhlásila zakázku na koncepční studii

Radnice Prahy 3 se rozhodla postupně revitalizovat Slezskou ulici a vyhlásila veřejnou zakázku na koncepční studii. Architektonický tým by měl připravit komplexní řešení dopravy i celého uličního prostoru. Zájemci mohou zasílat radnici své nabídky do konce července, studie by měla být hotová do února příštího roku.

Nynější stav ulice je podle vedení Prahy 3 nevyhovující. „Slezská je dnes významně zatížena automobilovou dopravou. Chybí tu zeleň, máme tu nepřehledné a bariérové přechody a zároveň se v ulici nachází základní škola i školky,“ uvedl místostarosta pro dopravu Ondřej Rut (Zelení).

Problémem podle něj je i povrch ulice, který významně zvyšuje hlukovou zátěž celé lokality, a absence vhodného mobiliáře. Zadání studie i proto požaduje prověřit výsadbu stromů a případné omezení rychlosti na 30 kilometrů za hodinu.

Koncepční studie by měla navrhnout komplexní návrh pro celou lokalitu ulice Slezská a návazných příčných úseků ulice Boleslavská. Zároveň bude sloužit jako podklad a východisko pro další stupně projektových dokumentací.

Poprvé u zakázky podobného typu Praha 3 přistupuje k výběrovému řízení, kde o vítězi nerozhoduje jen cena.

„Hodnotícími kritérii při výběru autorského týmu bude portfolio referenčních prací, profesní přístup a nabídková cena zakázky v poměru 40:20:40. Předpokládaná hodnota zakázky činí 800 000 korun bez DPH. Na základě referenčních projektů jsme oslovili několik studií, ale nabídku může poslat kdokoliv,“ dodal Rut.

Zadání též požaduje, aby do plánování byla zapojena i veřejnost.


Autor: red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

Včera v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Škola a školka hledají školníka

21. dubna 2024 v 10:05

ZŠ a MŠ Praha 4, Sdružení 1080 přijme do svého kolektivu od 1. srpna na hlavní pracovní poměr školníka. Jeho úkoly budou zahrnovat běžné údržbářské a provozní práce ve škole a na školním pozemku.

Další články
Nahoru