Exšéf Českých drah začal pracovat pro bývalého dodavatele dopravce ve firmě na repasi starých vozů

Bývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhyBývalý předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec. Foto: České dráhy

Bývalý šéf Českých drah Miroslav Kupec se nově spojil v byznysu s někdejším velkým dodavatelem Českých drah a zejména jejich

Bývalý šéf Českých drah Miroslav Kupec se nově spojil v byznysu s někdejším velkým dodavatelem Českých drah a zejména jejich dceřiné společnosti DPOV. Nastoupil do nově založené společnost Rent Rail, kterou stoprocentně vlastní firma Tratec. Ta v minulosti pro České dráhy dělala řadu zakázek, zejména modernizaci pendolina.

Na přechod Kupce do nové firmy upozornil Deník N. V půlce dubna skončil Kupec v RegioJetu, kde nezůstal ani celou zkušební dobu. Kupec řekl Deníku N, že skrze novou společnost chtějí v Evropě nakupovat použité vagony, následně provedou jejich rekonstrukci a pronajmou vozy železničním dopravcům.

Něco jsem se za roky v oboru naučil, a proto se v něm snažím zůstat,“ řekl Kupec. V Česku zatím mnoho firem na pronájem železničních vozidel není, jedním z nových hráčů na trhu je Wynx Pool.

Tagy České dráhy Miroslav Kupec
30 komentářů