Zde může být vaše reklama.

Stopa Sigmy v repre Již tři olomoučtí trenéři u národních týmů mládeže

Již tři olomoučtí trenéři u národních týmů mládeže

foto: Petr Pelíšek

17. 07. 2020 - 14:00

Od nové sezony budou v realizačních týmech mládežnických reprezentací působit další dva olomoučtí trenéři. Tomáš Janotka se stal asistentem v repre U 18, Jan Krajčovič u družstva U 16, ona už jsou ve svých funkcích uvedení na webu fotbalové asociace. Již delší čas plní roli asistenta v národním týmu U 17 olomoucký trenér Michal Kalvach.

Tomáš Janotka, bývalá opora a kapitán SK Sigma Olomouc, v klubu trénuje starší dorost U 19, se kterým patří mezi top týmy celostátní ligy, devatenáctku vedl i v duelech Ligy mistrů. „Nesmírně si této nabídky vážím a v momentě, kdy mě nový trenér reprezentace U 18 David Holoubek oslovil, tak jsem příliš dlouho neváhal,“ řekl trenér Tomáš Janotka klubovému webu.

Jan Krajčovič vede v SK Sigma mladší dorostence U 16. Kromě práce z mládeží již působil i jako asistent trenéra v třetiligovém béčku. „Je to obrovská čest pro kohokoliv, kdo takovou příležitost dostane. Já to vnímám úplně stejně. Beru to jako příležitost poznat něco nového a také jako další krok v mé kariéře. Působit u reprezentace je to nejvíc, čeho může trenér dosáhnout. Vážím si toho, že jsem takovou nabídku dostal,“ řekl pro klubový web Jan Krajčovič.

Janotka s Krajčovičem rozšířili olomouckou stopu v mládežnických národních týmech. Již od minulé sezony působí jako asistent trenéra národního týmu U 17 Michal Kalvach.  Ten ještě na začátku jara pracoval v Sigmě u mladších dorostenců, ale pak s ním klub ukončil smlouvu. Na pár týdnů se přesunul k mládeži do 1.HFK Olomouc, ale dlouho tam nevydržel. Dostal nabídku z prvoligového klubu, v nové sezoně bude trénovat mladší dorostence U 16 v FK Teplice.

Další články