Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Froome do Start-Up Nation? Je to krok zpátky, řekl k tomu Rowe

Cyklistická hvězda první velikosti Chris Froome přestupuje do izraelské stáje Start-Up Nation a jeho okolí to nenechá bez odezvy. Vítěz Tour de France z roku 2018 Geraint Thomas říká, že jeho dlouholetý týmový kolega bude prožívat zvláštní pocity. Podle Lukea Rowea, dalšího člena britského týmu Ineos, čeká Frooma krok zpátky.

Thomas a Froome jsou ve stejné stáji už od roku 2008, kdy se potkali v týmu Barloworld. Pětatřicetiletý Froome od té doby vyhrál sedm akcí Grand Tours, a to včetně čtyř celkových prvenství v Tour de France. Teď ale Froome odchází z Ineosu do týmu Start-Up Nation.

Izraelský tým má teprve od tohoto ročníku, který výrazně poznamenala pandemie koronaviru, licenci World Tour. "Bude to celkově zvláštní, až budeme stát proti Chrisovi jako soupeři," shodli se Thomas a Rowe v podcastu Watts Occurring. "Ještě podivnější to ale bude pro něho, až bude najednou v úplně jiném prostředí. A bude to tedy docela velká změna," podotkl Thomas.

"Ohromná změna, nemyslíte?" přitakal Rowe. "Tady u nás už jsme spoustu věcí vážně skvěle vyladili. Upřímně říkám, že si myslím, že právě v tomto ohledu to pro něho bude v řadě věcí krok zpátky. Ale také už jsme mohli vidět řadu jezdců, kteří šli nahoru, protože nové prostředí pro ně představovalo i novou výzvu," dodal Rowe.

Oba se také shodli při hodnocení toho, jak je Froome připravený na velký návrat po loňském těžkém pádu a vážném zranění. "Vypadá zase hladový po úspěchu jako vždy," řekl Rowe. "Vede si neskutečně dobře při snaze dostat se po té nehodě do formy. Je vidět, jak moc je odhodlaný. Věřím, že to celé může dobře dopadnout," uvedl Thomas.

Všichni tři jsou společně s dalšími šesti jezdci týmu Ineos na tréninkovém kempu na Tenerife. Desítku širší nominace pro Tour de France doplňuje obhájce loňského prvenství na "Staré dámě" Egan Bernal, který je však stále v rodné Kolumbii a čeká na let do Evropy, který by měl absolvovat během nadcházejícího víkendu.

"Je fajn být zase zpátky v tom týmovém prostředí. Můžete se stoprocentně soustředit pouze na trénink. A je samozřejmě lepší, když můžete trénovat ve skupině. Dostane to z vás prostě o něco víc. Při omezeních (spojených s pandemií) jsem na sobě pracoval, ale chyběla mi ta soutěživost. Přece jen jsme všichni závodníci," konstatoval Thomas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články