Sarah & The Adams s texty v češtině

Sarah & The Adams s texty v češtině
17. července 2020 Folk, Aktuality Autor: Milan Tesař

Skupina Sarah & The Adams v čele se zpěvačkou Šárkou Adámkovou hraje melodickou směs country, folku, blues a rocku. Po dvou anglicky zpívaných albech se letos kapela na novince Pověz mi poprvé představila s texty v češtině. Rozhovor, který s Šárkou Adámkovou vedla Mariana Ambrožová, si můžete pustit z našeho audioarchivu.

Skupina Sarah & The Adams své nové album Pověz mi natočila ve složení: Šárka Adámková – zpěv, klavír, ukulele, Michal Gregor – kytary, vokály, Josef Štěpánek – el. kytara, pedal steel kytara, Martin Novák – bicí, vokál, Rastislav Uhrík – basová kytara.

Hudební publicista Ondřej Bezr o novém albu napsal: „Aranžérská bohatost a zajímavost je jedním ze zásadních plus alba – a této kapely vůbec. Podporuje nevtíravé melodie a v neposlední řadě posiluje dynamiku nahrávek, kterou by, mimochodem, tihle muzikanti také mohli vyučovat.“

Martin Hošna na webu Headliner podtrhává „neskutečnou čistotu a barevnost, skrytě záludná kontrabasová sóla i profesionální produkci, která Sarah & The Adams řadí do první písničkářské ligy. Lidová rétorika se tu mísí s jazzem, country i sem tam rockovým doprovodem. Pověz mi je zkrátka deska, která funguje na první, druhý i desátý pokus“.

S českými texty začala Šárka Adámková poprvé koketovat na předchozím albu Thank You, na kterém se česká slova objevila v písních Ukulele Woman a Mír a klid. V rozhovoru pro naše rádio zpěvačka a textařka tehdy řekla: „Já jsem měla s češtinou problém, protože si myslím, že melodika řeči ovlivňuje hudbu. A čeština se mi nehodila ke stylu hudby, který vyznávám. Zároveň mě ale mrzelo, že sice zpívám pro Čechy, ale ti mi nerozumí tak, jak jsem si přála. Vždycky se totiž snažím dávat do textů něco ze sebe. Začala jsem tedy o češtině přemýšlet.“

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!