https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zameckym-parkem-v-lesne-provede-zajemce-hrabenka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zámeckým parkem v Lešné provede zájemce hraběnka

18.7.2020 00:37 | LEŠNÁ (ČTK)
Dostaveníčko v zámeckém parku je připraveno ve čtyřech termínech. První proběhlo ve středu 15. července, další budou následovat ve dvoutýdenních rozestupech 29. července, 12. srpna a 26. srpna. Začátky vycházek jsou vždy v 10:00, 11:00, 13:30 a 14:30 hodin.
Dostaveníčko v zámeckém parku je připraveno ve čtyřech termínech. První proběhlo ve středu 15. července, další budou následovat ve dvoutýdenních rozestupech 29. července, 12. srpna a 26. srpna. Začátky vycházek jsou vždy v 10:00, 11:00, 13:30 a 14:30 hodin.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na romantickou procházku parkem v doprovodu hraběnky a dalších členů šlechtického rodu Kinských se mohou o letních prázdninách vydat návštěvníci zámku Lešná u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Naplánovány jsou čtyři série speciálních kostýmovaných prohlídek. První z nich proběhla ve středu, sdělil ČTK Jiří Koňařík z Muzea regionu Valašsko, které památku spravuje.
 

Netradiční prohlídka nese název Dostaveníčko v zámeckém parku. Jde o hraný příběh zasazený do období konce 19. století, kdy zámek vlastnila a trvale zde pobývala rodina Kinských. "Návštěvníci se atraktivní formou seznámí s historií parku i významnými dřevinami. Zároveň se dozví, jaké plány měli Kinští v daném období se zámeckým areálem i to, zda se jim je podařilo naplnit. Kromě historie a botaniky dostane prostor i romantika, a nebude tudíž chybět ani sbírka motýlů," uvedla kurátorka akce Andrea Mrštinová.

Dostaveníčko v zámeckém parku je připraveno ve čtyřech termínech. První proběhlo ve středu 15. července, další budou následovat ve dvoutýdenních rozestupech 29. července, 12. srpna a 26. srpna. Začátky vycházek jsou vždy v 10:00, 11:00, 13:30 a 14:30 hodin. "V případě nepříznivého počasí, například celodenního deště, bude akce zrušena nebo odložena na jiný termín," doplnila Mrštinová. O případných změnách se návštěvníci dozví z webových stránek muzea, případně na jeho facebookovém profilu.

Renesanční zámek vznikl přestavbou vodní tvrze v 16. století. Zámecký park má rozlohu přes sedm hektarů, založil jej rod Beesů v první polovině 19. století. Poté se o něj starali Kinští, kteří jej dosazovali domácími i exotickými dřevinami a zřídili zde bažantnici. Odborníci park hodnotí jako jeden z nejcennějších na Moravě. V roce 1945 stát rodový majetek Kinských zabavil.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist