Hvězda seriálu 30 případů majora Zemana se dočkala důstojného posledního rozloučení v Motole, kdy mu nad rakví promluvil spolužák z DAMU – herec a dabér Dalimil Klapka (87), ale také prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (50). Ten zmínil vedle rolí ve filmech a seriálech také jeho jevištní práci a ocenil též Matyášovu práci pro klub hereckých seniorů. 

Pohřeb však narušilo vyzvánění telefonu! Herec Antonín Hardt (84) se po obřadu hned omlouval, že zapomněl vyzvánění vypnout. Prozradil také, že volajícím v nevhodnou chvíli byla Bohdalová. „To mi volala Jiřina. I když jsem se snažil to vypnout, zvonilo to stále, ji nejde umlčet,“ přiznal pro Aha! herec s tím, že Jiřina, která se Svatoplukem studovala ve stejném ročníku, ho chtěla též doprovodit na poslední cestě. Jenže ji asi zradila paměť a vypravila se na jiný hřbitov! „Lítala po Strašnicích a Vinohradech, nemohla to najít,“ prozradil Hardt.

VIDEO: Antonín Hardt na pohřbu Svatopluka Matyáše

Video
Video se připravuje ...

Antonín Hardt na pohřbu Svatopluka Matyáše Hana Höschlová, Jan Jedlička

Netajil se ani tím, kdy s Matyášem mluvil naposledy. „Byli jsme za ním loni, když slavil devadesátiny. Vypadal pořád moc dobře, jen s chůzí měl problémy. Zaskočilo mě, že tak náhle odešel, i když měl pěkný věk, skoro jedenadevadesát,“ dodal posmutněle. Smrt kamaráda ho pochopitelně velmi zasáhla, i když sám na tom nebyl v poslední době zdravotně nejlépe. Kromě rakoviny žaludku také před dvěma měsíci podstoupil transplantaci rohovky.

Na zesnulého přišli zavzpomínat kromě rodiny a řady přátel i další kolegové. Například Pavel Nečas (54) známý z Ordinace v růžové zahradě 2 coby hejtman Švarc. „Já na Svatopluka nikdy nezapomenu. Nastoupil jsem první angažmá v Olomouci, kde on už hrál velké, slavné role. Ujal se mě hned na vrátnici a pozval mě na oběd. Tam se mě ještě zeptal, jestli mám kde spát. Vzal mě k sobě,“ přiznal vděčně Pavel.

VIDEO: Pavel Nečas na pohřbu Svatopluka Matyáše

Video
Video se připravuje ...

Pavel Nečas na pohřbu Svatopluka Matyáše Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
43 fotografií