Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kam běžec nemůže? Na letiště už ano. V Praze se chystá Runway Run

Akce to je vskutku neopakovatelná. Možnost zazávodit si na za normálních okolností nepřístupném místě dostanou také běžci v Praze. Český atletický svaz a pořadatel elitních vytrvaleckých závodů RunCzech připravili na tento víkend závody na dráze Letiště Václava Havla. Vrcholem pražského dílu série Runway Run bude závod štafet s předními českými reprezentanty. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz v neděli od 15:30.

zdroj: ČT24

Také pražské letiště se vzhledem ke koronavirovým omezením mimořádně vyprázdnilo, nyní ho výjimečně zaplní běžci. V sobotu večer i v neděli ráno jsou na programu běhy na pět kilometrů, poté budou následovat dva rodinné běhy a elitní štafeta.

"Vypukne to v sobotu v 21 hodin a na startu bude 900 běžců," přiblížil ředitel regionálních závodů RunCzech Tomáš Coufal.

Závodníci se prezentují u odbavovacích přepážek, cestou na start projdou kontrolním rámem. Na večerní pětikilometrový běh organizátoři doporučují čelovku. Limit pro absolvování celého úseku je 45 minut. "Doporučení? Být tam včas, protože to bude na letišti s mezinárodním provozem. Budeme mít uzavřenou jen jednu runway. Běžci půjdou klasickou kontrolou, nesmějí si brát s sebou tekutiny," uvedl Coufal.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražské letiště zaplní o víkendu běžci

V nedělním profi závodu se poběží úseky dlouhé 1000, 500, 500 a 1000 metrů, štafety budou složené ze dvou mužů a dvou žen. Kapitánka Kristiina Mäki má v červeném týmu Filipa Sasínka, Barboru Malíkovou a Pavla Masláka, modrá štafeta poběží ve složení Diana Mezuliáníková, Jan Friš, Lada Vondrová a Filip Šnejdr.

"Těším se na netradiční závod, zajímavé to bude už jen v tom, že druhá štafeta nebude vědět, jak sestavíme pořadí závodníků. Jména do svého týmu jsem volila tak, aby štafeta byla silná, ale zároveň pestrá ve věkových kategoriích," řekla Mäki.

"Jsem ráda za každou příležitost zviditelnění atletiky a věřím, že takový souboj štafet bude divácky zajímavý i vzhledem k tomu, že se na startu objeví zvučná jména," dodala Mezuliáníková.

Runway Run už má za sebou závody v Karlových Varech nebo Českých Budějovicích. "Jsme rádi, že jsme našli způsob, jak znovu umožnit tisícům běžců zažít závodní adrenalin a užít si akce na speciálních místech," uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Tradiční maraton a půlmaraton v Praze se letos nepoběží, kvůli koronaviru byla zrušena také Grand Prix na deset kilometrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články