Šternberk: Výstavba atletického stadionu byla zahájena

18.07.2020 7:34

Předáním staveniště byla v pondělí 13. července 2020 oficiálně zahájena první etapa výstavby atletického stadionu ve Šternberku. Stavba atletického stadionu byla zastupiteli schválena na květnovém zasedání zastupitelstva města.

Šternberk: Výstavba atletického stadionu byla zahájena
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

První etapa zahrnuje vybudování samotné atletické dráhy, což znamená ovál o šesti drahách se sprinterskou rovinkou a sektory pro další atletické disciplíny, včetně střední travnaté plochy jako dopadové plochy pro vrhačské disciplíny.

V následující etapě se budou řešit areálové komunikace a infrastruktura atletického stadionu. V konečné fázi se postaví tribuna a zázemí pro uživatele atletického stadionu.

Stadion vyroste na pozemcích blízko nemocnice, kde je svažitý terén. To si vyžádá nejen velký objem zemních prací, podle odborníků bude nutností také stavba opěrné zdi. Město získalo na stavbu stadionu dotaci ve výši 50 procent z celkového objemu finančních prostředků.

Zájem o využití nového atletického stadionu projevili nejen závodníci a studenti základních a středních škol, ale také dům dětí a mládeže ve Šternberku, Sportovní klub SKI-OB Šternberk, Vincentinum a další sportovci.

Výstavba atletického stadionu poběží paralelně se stavbou krytého bazénu. Hotovo by mělo být, v případě stadionu, již tento rok.

Zhotovitelem stavby je společnost VYSSPA Sports Technology s.r.o. z Plzně, která bude stavbu realizovat za cenu 34 944 800 Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…