Johnson téměř uzavírá leaderboard, DeChambeau se propočítal až k desítce

PGA TOUR
Johnson téměř uzavírá leaderboard, DeChambeau se propočítal až k desítce

Memorial Tournament bude o víkendu pokračovat bez několika hvězd. Překvapivě končí Bryson DeChambeau, který naprosto nezvládl pětiparovou patnáctku. Leaderboard poté téměř uzavírá Dustin Johnson.


Cutem se protáhli hráči na skóre +3. Poté už nikdo. O jedinou ránu tak končí Paul Casey, Sungjae Im, Shane Lowry, Joaquin Niemann, Kevin Kisner či Max Homa.

O ránu hůře končila další plejáda hvězd - Ian Poulter, Justin Rose, Rory Sabbatini, Harold Varner III, Rickie Fowler, Ernie Els, Rafa Cabrera-Bello či již zmíněný Bryson DeChambeau.

Ten zase pálil jednu bombu za druhou, zaznamenal šest birdie a postup si neměl nechat ujít. Jenže kromě pěti bogey vyrobil desítku na pětiparové patnáctce, kde přitom ve čtvrtek skóroval.

Končí také Alex Noren, Webb Simpson, Bernd Wiesberger, Cameron Champ, Hideki Matsuyama, Graeme McDowell, Jazz Janewattananond a také Dustin Johnson.

Ten své kolo orámoval dvěma triply na devítce a na osmnáctce, k tomu přidal dalších pět bogey a jen tři birdie. V obou kolech zahrál 80 a se skóre +16 obsadil předposlední pozici. Horší je už jen Švéd David Lingmerth, který obě kola odehrál za 82.