Vikings (Vikingové)
94/100 - 952×

Vikings(Vikingové)

Seriál z tvrdého a tuhého prostředí, z doby Vikingů, kteří byli nemilosrdnými bojovníky. Příběh sleduje dění legendárního Ragnara Lothbroka a jeho rodiny, který bojuje s nástrahami tvrdých severských podmínek.

Kanada | 2013 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | History, Amazon | 43 minut
žánr
Akční, Historický, Válečný
hrají
Alexander Ludwig (starší Bjorn Železný), Jordan Patrick Smith (starší Ubbe), Marco Ilsø (starší Hvitserk), Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alex Høgh Andersen (starší Ivar Bezkostý), Georgia Hirst (Torvi), Peter Franzén (Harald Krásnovlas), Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Clive Standen (Rollo Lothbrok), Jennie Jacques (Judith), John Kavanagh (Prorok), Moe Dunford (Aethelwulf), Alyssa Sutherland (Aslaug), Linus Roache (Ecbert)

Jaký je skutečný důvod toho, že se seriál přestal soustředit na Ragnarova bratra Rolla?

Jaký je skutečný důvod toho, že se seriál přestal soustředit na Ragnarova bratra Rolla?

Od konce čtvrté řady se seriál Vikings velmi změnil, protože se začal soustředit na postavy, které v něm doposud nevystupovaly. Proč byl však z příběhu naprosto vypuštěn Rollo?

11 1
18.7.2020

Seriál Vikings si brzy po svém debutu vysloužil velkou popularitu, protože představil poutavý příběh a skvěle napsané postavy. Diváci si obzvláště oblíbili Vikinga Ragnara Lothbroka, který sehrál v prvních čtyřech řadách ústřední postavu. Jakmile však jeho postava zemřela, tak se seriál razantně změnil, protože se začal soustředit na Ragnarovy syny. Některé stávající postavy proto byly naprosto opomenuty.

Jedním z těchto charakterů je i Rollo, Ragnarův starší bratr, který se v seriálu objevil po Ragnarově smrti jen v pár dílech. Rollo představoval pravého Vikinga, ze kterého se nakonec stal franský šlechtic. Chvíli jsme mohli sledovat jeho příběh na franském dvoru, nicméně jakmile Ragnar zemřel, tak se po Rollovi prakticky slehla zem.

Donedávna si všichni mysleli, že Rollův odchod byl zapříčiněn jeho představitelem. Clive Standen se v té době začal věnovat hlavní postavě v seriálu Taken, a proto potřeboval více času právě na tuto roli. Jednoduše tehdy mohl požádat tvůrce o to, aby byla jeho postava vynechána v pokračování Vikingů, aby se mohl věnovat své nové roli, ale skutečnost je nakonec jiná.

(Rollo byl skutečný Viking. Foto: History)

Clive Standen totiž prozradil, že si o odchod ze seriálu nikdy neřekl. Ve Vikinzích chtěl působit i nadále, ale tvůrce Michael Hirst měl jasné plány, ve kterých již Rollo neměl figurovat. Tvůrce si totiž stál za tím, že jakmile skončí Ragnarův příběh, tak tím pádem automaticky skončí i ten Rollův. Herec se s tím smířil, ba naopak dodal, že to je ze strany tvůrce logický tah.

Michael Hirst si však byl vědom toho, že diváci mají Rolla rádi, a proto mu nakonec připravil dodatečný příběh. Řeč je o jeho návratu v průběhu páté série, kdy se vrátil, aby Bjornovi řekl, že právě on je jeho otec. Tento příběh se zamlouval jak tvůrci, tak i samotnému herci, který se chtěl ihned podílet na pokračování.

Otázkou je, zda se Rolla dočkáme ještě v posledních desíti epizodách. Tvůrce se už dříve vyjádřil k jeho návratu, ale neodhalil nic nového. Prakticky prozradil jen to, že si musíme počkat na pokračování, abychom zjistili, zda se vrátí.

Zdroj článku: YouTube

Diskuze /9

Akul

Celkově špatnej směr seriálu po Ragnarově smrti… měli tolik možností, jak rozvést příběh díky Rollovi, Bjornovi a dalším synům, ale ne, radši se budeme stále přetahovat o Kattegat, když bychom mohli více do Středozemního moře a podobných lokací…

18.7.2020 | 18:04:03
skrivanekdavid

vidím to stejně tak

19.7.2020 | 8:43:27
Ben111

Po Ragnarově smrti mě ten seriál přestal nějak zajímat. Zkoušel jsem pár dílů, ale už vůbec mě to neláká a to jsem se na to předtím vždycky hodně těšil. Škoda, že se nerozhodli ho nechat nakonec přežít..

#6 WolverineCzE
19.7.2020 | 8:48:57
Baltik

Už jsem zapomněl, když prý Rollo říkal Bjornovi, že je jeho otec. #iam_your_father

19.7.2020 | 10:36:30
pritel

A mě to bavilo a baví dál. Nechápu, že když to nesledujete a nebaví vás to proč komentujete?

19.7.2020 | 15:07:29
WolverineCzE

#3 Ben111: tak poslední serií je nejslabší jako seriál ma potencial i bez Ragnara

19.7.2020 | 17:14:52
Ratemus

Tak bez ragnara, je to přirozený vývoj, seriál se zaměřil na jeho syny kteří dle proroctví mají změnit svět, ovšem nezměnily ani hovno a neustálé bratrské války jsou už trapné a ohrane a nudné… Na druhou stranu Ivar je v poslední lepší než v předchozí sérii kde každej jeho proslov k lidu vyvolával blití a smích… Poslední série i když je slabá, tak mě baví zdaleka více než čtvrtá a pátá. Ubylo tisíc k posrání zbytečných linek ale bohužel, přibyla jedna zdaleka nejhorší a sice Hvitswrkova linka, to je něco umorneho

19.7.2020 | 20:53:15
ndroo7

Mně to baví stále. Sice mám občas po té pauze problém začít, ale jakmile si pustím pár dílů, tak do toho zase zapadnu a zkouknu to všechno během chvíle.

Souhlasím, Hvitserkova feťácká linka mě fakt nebavila a ani mě nebavilo neustále přetahování o to město. Trošku jako Star Wars, tam se taky vše točí furt dokola. :D

20.7.2020 | 10:20:28
mateSKAtes

No to je moc hezký že kvuli tomu co nám Hirst naservíroval ke konci musel vypadnout Rolluv příběh. Jen nechápu jak další takovej super seriál zase skončí divně. Tu druhou půlku dokoukám s obrovským sebezapřením ale třeba to překvapí pak si budu moct vikingy odškrtnout. Seriál pro mě defakto skončil koncem první půlky 5 série, pak už to vypadalo jako kdyby nevěděli co maji dělat a začali se dít blbosti.

23.7.2020 | 14:58:44
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Vikingů

Vikingové zahájili svou seriálovou existenci v roce 2013 a skončili na konci roku 2020, což znamená, že tu s námi byli dlouhých sedm let, ale vše musí jednou skončit. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Pokračování

Seriál Vikings sice skončil šestou sérií, ale Netflix připravuje pokračování s názvem Vikings: Valhalla, které se bude odehrávat cca 100 let po událostech původní seriálu. Více se dozvíte v našem článku

Reklama

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama