Volkanovski versus Holloway 3? White není proti, ale co teď se zbytkem divize?

Volkanovski versus Holloway 3? White není proti, ale co teď se zbytkem divize? Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Šampion Volkanovski sice uhájil trůn, ale uznání se mu po sporné výhře moc nedostalo. Bude následovat třetí souboj s Hollowayem?

Je to už pár dní, co proběhla očekávaná odveta mezi Alexanderem Volkanovskim a Maxem Hollowayem. Tento zápas, lépe řečeno jeho výsledek, však nepřestává být předmětem debat fanoušků i novinářů. Holloway se cítil okraden už po prvním souboji, byl to ale prý právě Volkanovski, kdo chtěl všem pochybovačům zavřít ústa, a tak loboval za repete. Věřil totiž, že dokáže bývalého šampiona ukončit před limitem. To se ale nestalo a pokud by jeden rozhodčí bodoval jinak, mohl se šampionský pás opět vrátit k havajskému bojovníkovi.

Na titulovou šanci v pérové váze se už teď stojí fronta. Šampiona ihned nekompromisně vyzval například Chan Sung Jung, známý pod přezdívkou "Korean Zombie": "Upřímně, je ostuda, že Volkanovski je šampionem mé váhy. Dejte mi ho a nemusíte se starat o rozhodnutí rozhodčích." Je však jen jedním z mnoha, kteří si pomýšlí na titulovou šanci. Na druhém místě žebříčku číhá například velmi nebezpečný Zabit Magomedsharipov.

Stále však ve vzduchu visí uzavření trilogie mezi Volkanovskim a Hollowayem. Že by se spolu v UFC utkali bojovníci třikrát hned po sobě, to se ale v historii nejslavnější organizace asi ještě nestalo. Tohle je ale dost specifický případ, protože práci rozhodčích kritizoval na tiskovce po turnaji i sám Dana White. "Nemůžete to nechávat na rozhodčích, někteří z nich rozhodují špatně," zopakoval svoji mantru, aby se bojovníci snažili zápasy ukončovat před limitem. "Jsem si jistý, že Max je teď zdevastovaný." 

S odstupem času pak připustil, že tuhle rivalitu by bylo dobré jednou pro vždy rozseknout. "S ohledem na to, jak se to odehrálo, není těžké jim dát třetí zápas. Ale nevím, nechme je nějaký čas odpočinout. Je to na houby i pro Volkanovskiho, vézt si domů titul s tím, že vám každý říká: ten zápas si nevyhrál. On vyhrál, rozhodčí mu tu noc přisoudili výhru, ať už s tím souhlasíte nebo ne. Já musím zpátky ke kreslící tabuli a vymyslet, co s oběma dál."

Nabízí se samozřejmě několik variant, jak by se situace v pérové divizi mohla odehrát. Pokud se trilogie završí, může zatím z dalších zápasů vzejít příští vyzyvatel. #3 Brian Ortega již měl naplánované dostaveníčko s #4 Chan Sung Jungem, ale zápas byl prozatím zrušen kvůli současné situaci. Ortega už prohlásil, že nechce čekat, mohl by se tedy utkat s #2 Zabitem Magomedsharipovem. Hlasitě o sobě dal vědět také #6 Calvin Kattar a #5 Yair Rodriguez je těžkým oříškem pro každého. Do budoucna se tedy můžeme těšit na hodně zajímavé souboje a doslova válku o featherweight trůn.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články