Vyrazte do kina! Filmové hity letošního léta

Vyrazte do kina! Filmové hity letošního léta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V létě to ve filmovém průmyslu žije. Také aktuální období přineslo několik zajímavých filmových premiér. Na které snímky zaručeně stojí za to o prázdninách vyrazit do kina?

Než skončí léto

Australské drama režisérky Shannon Murphy zaujalo už diváky na festivalu v Benátkách. V tuzemsku se snímek představil v rámci filmové přehlídky Tady Vary nahrazující letos zrušený ročník filmového festivalu.

Než skončí léto je zobrazením intenzivní romance. Snímek stojí na motivu první lásky, která je navíc zostřena vědomím, že pro smrtelně nemocnou dívku se jedná o vztah nejen první, ale s vysokou pravděpodobností i poslední.

Bohatá obraznost a velké množství emocí činí z filmu značně neotřelou podívanou a povedenou adaptaci původní divadelní hry.

V síti 18+

Kontroverzní snímek V síti otevřel téma sexuálního zneužívání dětí na internetu. Trojice dospělých hereček ve spolupráci se štábem připravila působivou výpověď o tom, čemu jsou na internetu děti běžně vystaveny.

Erotické snímky gradující v nejtvrdší porno, vydírání a manipulace ve své nejobnaženější podobě (doslovně) se nyní otevírá v necenzurované verzi původního dokumentu. Ten existuje v původní variantě pro veřejnost i okleštěné verzi pro školy.

Naproti tomu V síti 18+ zprostředkovává zážitky tří figurantek s maximální autentičností. Jediné, co divákům zůstává dále skryto, jsou tváře zobrazovaných predátorů.

Víkend na chatě

Finská komedie stojí především na brilantně napsaných dialozích. Setkání na chatě dává dávným kamarádům příležitost k tomu probrat prakticky každé téma.

Nevázané mládí je v případě hlavních hrdinů dávno pryč a přichází věk, kdy už hlavní hrdinové trpí jistou deziluzí ze světa i vlastních životů.

Možná mohlo být všechno před lety úplně jinak? Říkáte si na třídních srazech, kam se poděli tehdejší spolužáci? Pak se v této komedii stojící na jisté dávce nostalgie po dávných bezstarostných časech můžete najít. Postavy jsou sympaticky prokreslené a není problém se s nimi ztotožnit.