Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Exstarosta Čižinský organizoval demonstraci na Václaváku. Přišlo šest lidí!

    Motorkáři měli z akce Pavla Čižinského jen legraci. | foto: Autor: Facebook/ Jan Čižinský

    Bývalý starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha sobě) organizoval v sobotu večer demonstraci, na níž se chtěl vymezit vůči motorkářské akci Prague Night Ride. Tu označil za protiprávní a její pořádání za výsměch Pražanům. Čižinský chtěl, aby lidé obsadili Václavské náměstí, kde se motorkáři během akce zastavují. Přes aktivisty by se motorkáři nemohli na náměstí dostat, případně na něm zaparkovat a bavit se. Realita byla úplně jiná. Proti stovkám motorek stálo šest demonstrantů!

    Akce Prague Night Ride měla letos už svůj 12. ročník, motorkáři si dali při projížďce centrem tradiční dostaveníčko na Václavském náměstí, odkud pokračovali na Prosek. 

    Sraz motocyklistů pořádá biker club Top 5 Plus, který akci avizoval na sociálních sítích. Začátek byl na parkovišti v obchodní zóně v Čestlicích, odkud se stovky motocyklistů před půlnocí přesunuly po D1 do centra Prahy. Na bezpečný průběh dohlížela policie.

    Noční jízda Prahou se nelíbila Pavlu Čižinskému, jenž začal na sociálních sítích hledat společníky na svou demonstraci. 

    „Nebuďme jen bezmocnými diváky této protiprávní akce, která je výsměchem našemu právu na noční klid! A pokud současná radnice Prahy 1 a policie nic nedělají, pojďme si my stoupnout na Václavské náměstí, kam se motorky vždy sjížděly a zřejmě i letos sjíždět budou! Budeme-li tam my, nebude tam tolik místa pro motorky,“ napsal Čižinský na svůj facebookový profil.

    Jak se ukázalo, očekávání dnes už bývalého starosty v Praze 1 byla optimističtější než skutečnost. Na náměstí postávala jen hrstka nejvěrnějších. Zřejmě by se Čižinskému v danou chvíli více hodilo oněch 3000 statečných, co organizuje jeho bratr Jan.

    Nevalnou účastí se Pavel Čižinský neváhal pochlubit a připojil vzkaz: „Jsme připraveni!“ 

    Na to řada lidí na jeho profilu reagovala značně pobaveně a z politika si jen utahovali.

    Motorkáři měli z akce Pavla Čižinského jen legraci.

    „Pavle, děkujeme, že jste to nehrotil a oslavili jste tuto akci v rodinném kruhu,“ vtipkoval jeden z přispěvatelů. „Děkuji! Byli jste skvělé křoví!“ přidal svou verzi poděkování zřejmě jeden z účastníků noční jízdy.

    Motorkáři byli v noci na Václavském náměstí skutečně v převaze, podle některých odhadů jich na místě bylo kolem pěti stovek.

    Motorkáři měli z akce Pavla Čižinského jen legraci.

    „Pro překvapené kolemjdoucí se tato nenadálá a masivní kumulace motorek stala atrakcí, kterou ihned prostřednictvím mobilních telefonů sdíleli na sociálních sítích. Nutno podotknout, že proti akci na náměstí protestovalo i několik lidí, kteří se prostřednictvím transparentu snažili upozornit na rušení nočního klidu,“ okomentoval situaci web TN.cz, který asi ani nepostřehl, že je na místě i exstarosta.

    Policie řidiče umravňovala a připomínala jim, aby to s hlučností nepřeháněli, k výraznějším incidentům nedošlo. Motorkáři splnili přání organizátorů, kteří je nabádali k ohleduplnosti a bezpečnosti.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:19 pondělí 16. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      87
    • Trapas
      24
    • Sladký
      21
    • Cože
      16
    • Super
      15
    • Tvl
      13
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...