Moravskoslezský kraj se bouří proti náhlým nařízením: Budou demonstrace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Moravskoslezský kraj se bouří proti náhlým nařízením: Budou demonstrace!

Ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová.
Ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová. (archiv Blesku)

Z minuty na minutu zpřísnila hygiena opatření proti koronaviru pro celý Moravskoslezský kraj. Lidé jsou naštvaní, na dnešek svolali demonstraci!

Hygienická stanice v Moravskoslezském kraji v pátek s okamžitou platností nařídila opět nosit roušky v MHD a vnitřních veřejných prostorách. Zrušila také všechny akce nad 100 lidí a v barech a restauracích nařídila večerku od 23 hodin. V Ostravě tak museli zrušit například náhradu za festival Colours of Ostrava, Nefestival, „Je to nehorázné, sprosté, likvidační. Jsem zvědavá, kdo to zaplatí. Nevím, jestli vůbec někdo ještě bude mít chuť v Ostravě cokoliv organizovat,“ říká naštvaně šéfka Nefestivalu Zlata Holušová. Občanské sdružení Ostrava nemlčí, dnes do Ostravy svolalo na 17. hodinu demonstraci. Očekává se několik tisícovek lidí.

Nejste bohové

Svůj názor na vydaná nařízení už lidé dali vědět jejich iniciátorům. Křídou před ostravskou hygienickou stanici napsali vzkazy jako »Nejste bohové«, »O nás bez nás« nebo parafrázi známe hlášky z filmu Kulový blesk »Máte plán? A mohla bych ho vidět?«. Nápisy zachytil politik Pavel Drobil (ODS).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.