Královna násilí rozrušila svět. Brazilka v UFC vypáčila soupeřce koleno

Sport Sport
20. 7. 2020 7:25
Říkají jí Queen of Violence, tedy Královna násilí. Brazilská bojovnice Ariane Lipski během víkendového podniku UFC v Abú Zabí znovu přesvědčila o své proslulé brutalitě. Soupeřku a krajanku nekompromisně poslala do nemocnice.
Kandidát na submisi roku. Ariane Lipski nekompromisně zničila krajanku.
Kandidát na submisi roku. Ariane Lipski nekompromisně zničila krajanku. | Foto: Reuters

V duelu muší váhy se šestadvacetiletá favoritka bez jakéhokoli váhání pustila do o rok starší soupeřky, během pár vteřin ji z boxerského postoje dostala na zem. A tam Luana Carolina odolávala jen chvíli.

Přesně po 88 sekundách prvního kola se v kleci ozval křik plný bolesti a zděšení. Carolina nedokázala ubránit před soupeřkou svou levou nohu, Lipski na ní nasadila páku a koleno se okamžitě vytočilo do zcela nepřirozené polohy.

Utkání bylo okamžitě ukončeno a Lipski mohla slavit. Dostála své přezdívce a znovu rozrušila svět smíšených bojových umění.

Ve chvíli, kdy s vítěznými gesty skákala na klec, zatímco se její zničená soupeřka na zemi svíjela bolestí se slzami v očích, odborníci, ale i běžní fanoušci měli jasno: Carolina zákonitě musela utrpět vážnou zlomeninu.

To se nakonec naštěstí nepotvrdilo. Koleno obrovský nápor vydrželo, Carolina sice během vyhlášení vítězky zůstala sedět ve svém rohu, lehký úsměv na rtech bojovnice ale přece jen fanoušky uklidnil. Následný přesun do nemocnice byl pouze preventivní a měl odhalit, jak moc byly poškozeny kolenní vazy.

Lipski zaznamenala druhou nejrychlejší submisi v historii muší váhy UFC, dostala bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera a o jejím vypáčení kolene se už teď mluví jako o jednom z kandidátů na submisi roku.

Bojovnice, která platí za velký talent, zaznamenala druhé vítězství v řadě, poté co v úvodu roku 2019 nečekaně prohrála hned první dva své duely v UFC. V rozhovoru po víkendovém boji děkovala trenérovi, že jí dokázal znovu nahodit pošramocené sebevědomí.

"Miluju boj, miluju zápasy a ráda bavím diváky. Jsem mladá a ještě jim toho předvedu mnohem mnohem víc, než se mi povedlo dnes," prohlásila Lipski.

Ariane Lipski a její oslava.
Ariane Lipski a její oslava. | Foto: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy