Zde může být vaše reklama.

Dovolená Hanákům skončila Sigma už zase trénuje, dohrávky součástí přípravy

Sigma už zase trénuje, dohrávky součástí přípravy

foto: Petr Pelíšek

20. 07. 2020 - 14:05

Fotbalisté SK Sigma Olomouc už mají po dovolené. Hráči se sešli dnes k první tréninkové jednotce přípravy na nový soutěžní ročník. Ta bude vzhledem ke korona okolnostem neobvyklá, její součástí jsou totiž dvě ostrá ligová kola. Sigmu ještě čekají ve skupině o záchranu zápasy v Opavě a doma se Zlínem. Takže až s koncem tohoto týdne ukončí sezónu 2019/2020.

Hráči měli na úvod přípravy na programu něco posilovny a pak také pobyt na hřišti, který uzavřela hra na dvě. Do té už se zapojil navrátilec z hostování ve Slovácku Pavel Dvořák. Několik hráčů scházelo, později se ke spoluhráčům připojí záložníci Lukáš Greššák a Pablo González, a také stoper Roman Hubník, který je zatím jedinou letní posilou Sigmy. A nebyli u toho už ani brankář Miloš Buchta a záložník Václav Pilař, kterým v klubu skončily smlouvy, ani útočník Lukáš Juliš, který již uzavřel své hostování na Andrově stadionu. Do přípravy se později zapojí také útočník Pavel Zifčák, který na hostování v Pardubicích vyhrál druhou ligu.

„Sešli jsme se po osmnácti dnech. Kluci měli pauzu, odpočinek, byli na dovolených. Byla to naše jediná možnost, jak jim dát volno. Jinak to nebylo možné, myslím si, že jsme udělali dobře,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Je to už začátek letní přípravy, pojedeme už durch. První týden ještě bude takové volnější, ale máme tam ta dvě dohrávaná utkání, ke kterým samozřejmě přistoupíme se vší vážností,“ podotkl.

V SK Sigma bude dál pokračovat útočník Martin Nešpor, s klubem podepsal novou smlouvu na jednu sezónu s opcí. Kontrakty navíc prodloužili stoper Jan Štěrba (do 30. 6. 2023) a záložník Tomáš Zlatohlávek (do roku 2021).

Zbývající dvě utkání sezony 2020/2021 sehraje SK Sigma-ve čtvrtek 23. července v Opavě (18.00) a v neděli 26. července doma na Andrově stadionu proti Zlínu (17.00).

Plán své přípravy na novou sezonu, ani ceny a termíny předprodeje permanentních vstupenek, SK Sigma dosud nezveřejnila. Dvě prvoligová utkání v tomto týdnu už můžou Hanáci v klidu pojmout jako přípravu, protože sestup už jim nehrozí a dohrávat musejí jen z povinnosti.

Další články