Nejlepším brankářem polské Ekstraklasy je zkušený slovenský matador...

Nejlepším brankářem polské Ekstraklasy je zkušený slovenský matador...

Ostříleného slovenského gólmana Dušiana Kuciaka již podruhé v kariéře vyhlásili nejlepším brankářem Ekstraklasy, čili soutěže, jejíž součástí jsou i Tomáš Petrášek, Martin Pospíšil, Tomáš Přikryl či Tomáš Pekhart.

Pětatřicetiletý veterán se dvěma polskými tituly pomohl své Lechii Gdaňsk ke konečnému čtvrtému místu v tabulce šesti čistými konty ve třiceti vystoupeních.

Zkušený matador, jenž dorostl do výšky 194 centimetrů, tak navázal na svůj individuální triumf ze sezony 2013/2014, kdy ještě oblékal trikot Legie Varšava.

Odchovanec Žiliny, s níž se radoval před třinácti lety z titulu slovenského šampiona, vybojoval na polské půdě již sedm týmových trofejí, s tím, že vůbec nejúspěšnější byl v tamním poháru, který opanoval hned čtyřikrát.

V minulosti si pak vyzkoušel také dres rumunského Vaslui či ostrovního Hullu City, za který si ovšem ani v Championship, ani v Premier League nepřipsal ani jeden start a objevil se pouze v Ligovém poháru.

Kuciak má u Balty na severu Polska platnou smlouvu do června 2022, před sebou by tedy měl mít ještě minimálně dva ročníky.