Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Autobus plný dětí havaroval a převrátil se! Na místo přispěchal i ministr školství

Autor: VaB - 
20. července 2020
15:34

U Donoval na Slovensku se v pondělí dopoledne převrátil autobus plný dětí! Pět osob se zranilo, z toho čtyři děti. Hasiči museli nasadit těžkou techniku a na místo přijel i tamní ministr školství.

Náročný zásah mají za sebou hasiči ze Slovenska. U Donoval severně od Banské Bystrice se převrátil autobus. Zůstal ležet na boku v příkopu u silnice. Cestovalo v něm celkem 32 osob, z toho 29 bylo dětí. 

„Při nehodě autobusu, který se převrátil na silnici č. I/59 v katastru obce Korytnica, se zranilo pět osob (4 děti a 1 dospělý). Na místo byla vyslána vyprošťovací technika ze záchranné brigády HaZZ v Žilině,“ uvedli hasiči na facebooku.

Zranění byla naštěstí lehčího charakteru a nikdo není v ohrožení života, nebyl potřeba ani hasičský autobus, ten byl cestou odvolaný. „Dechová zkouška u řidiče autobusu byla negativní,“ uvedla policie.  

13.30 hod. AKTUALIZÁCIA ‼️🚒 Hasiči odovzdali miesto nehody príslušníkom polície. Vyslobodzovanie autobusu bude...

Zveřejnil(a) Prezídium Hasičského a záchranného zboru dne Pondělí 20. července 2020

K místu dorazil i ministr školství Branislav Gröhling. „Oceňuji práci záchranářů a i bývalé paní ředitelky, která byla shodou okolností náhodou na místě a pomáhala před příjezdem záchranářů,“ napsal na svůj facebook. Před tím, než k nehodě došlo, byl v Ružomberku otevírat letní tábor určený pro děti s těžkým životním osudem. 

frantacizek ( 20. července 2020 18:33 )

na to si přišel jak?? to je jako bys napsal, že to jsou děti s těžkým životním osudem, tak to mohli předpokládat..

frantacizek ( 20. července 2020 18:32 )

no hlavně, že jsou všechny zdravé.

kriv ( 20. července 2020 18:27 )

Myslíte že Slováci jsou také tak vylízaný jako u Nás a budou chtít také vyhodit ministra dopravy za to že neuhlídal řidiče to ho to autobusu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání