Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Zábrany jsou odstraněny. Autobusy opět mohou do Zákolan na Kladensku, šlo o spor s občanem a obcí

Česko

  15:51
Zákolany (Kladensko) - Autobusy veřejné dopravy, linka 323, znovu po týdnu projíždějí Zákolany. Zábrany, kvůli kterým se nemohly vytočit v křižovatce, soukromník odstranil. S obcí má spor kvůli chodníku, budou další jednání s úřady i majitelem pozemku. Řekla to starostka Zákolan Lucie Wittlichová. Podle kladenské policejní mluvčí Michaely Novákové se policisté případem dále zabývají.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Juliana KřížováLidové noviny

Praha Sobě chce zdražovat kupon na MHD každý rok o 365 Kč, plánuje zrušit i určité slevy

Majitel části pozemku, po kterém by měl vést nový chodník, nesouhlasí s podobou projektu, protože se obává zhoršení podmínek v přilehlém domě, především vlhkosti. Proto dal na plochu v křižovatce, kde mu část patří, kovové zábradlí. Od pondělí 13. července místem přestaly autobusy jezdit, a řada lidí se tak obtížně dostávala například do zaměstnání. Doprava byla vedena odklonem přes okolní obce.

Nový chodník v centru obce vedoucí nebezpečnou křižovatkou musí obec projektovat podle oficiálních norem, ty ale mimo jiné vyžadují zvýšení povrchu o osm centimetrů. K jeho podobě se ještě znovu sejdou zástupci všech stran, tedy kromě obce a majitele pozemku i projektant, pracovník odboru dopravy a policejní expert.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...