Khabib vzkázal Justinu Gaethjemu, ať zatím bojuje s Conorem McGregorem. Teď nemá na bojování myšlenky

Khabib vzkázal Justinu Gaethjemu, ať zatím bojuje s Conorem McGregorem. Teď nemá na bojování myšlenky Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Smrt otce Khabibem Nurmagomedovem dost zacloumala a na bojování teď nemá ani pomyšlení.

Šampion lehké váhy UFC, Khabib Nurmagomedov se měl původně utkat s Justinem Gaethjem na UFC 253, které se má konat 19. září. Teď to ale vypadá, že souboj se v tomto datu neuskuteční, protože to poslední na co Khabib myslí, je bojování v oktagonu.

Před dvěma týdny totiž zemřel jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov, legenda bojových sportů a také Khabibův trenér. Oba si byli velice blízcí a Khabiba jeho náhlá smrt způsobená koronavirem dost zasáhla.

Ali Abdelaziz, manažer Khabiba i Justina nedávno v rozhovoru pro TMZSports naznačil, že zápas mezi oběma bojovníky se v září neuskuteční, a že Khabib teď na bojování nemá žádné myšlenky. Abdelaziz prozradil, že Khabib Justinovi řekl, ať bojuje s Conorem McGregorem, což však Justin nechce a chce si počkat na souboj o právoplatný titul.

Abdulmanap Nurmagomedov se svým synem Khabibem zdroj: Profimedia

Podle Abdelazize si Conor zápas s Justinem Gaethjem nezaslouží a nejdříve by se měl k takovému zápasu probojovat. Jako ideálního soupeře pro Conora teď vidí Khabibova týmového kolegu, Islama Makhacheva, který je v současné době na 11. pozici v žebříčku lehké divize.

Abdelaziz ujišťoval, že Khabib bude určitě bojovat do konce roku, ale zároveň dodal, že UFC se k Khabibovi chová skvěle a do ničeho jej nenutí.

„Každý chápe, jak blízcí si Khabib a jeho otec byli,“ řekl Abdelaziz. Ztratili jsme někoho hodně důležitého a UFC k nám bylo skvělé, především Dana White. Komunikuje s Khabibem, celý team UFC je skvělý.“

A Dana White má skutečně pro Khabiba pochopení a do ničeho jej netlačí:

„Khabibův táta právě zemřel. Až bude připraven, dá mi vědět,“ řekl Dana White o Khabibově návratu.

Místo zápasu Khabib vs. Justin tak UFC chystá na hlavní zápas turnaje UFC 253 souboj o titul ve střední váze mezi Israelem Adesanyou a Pauolem Costou. Dana White ale oznámil, že zatím není zápas dohodnutý a pořád se o něm jedná.

Zdroje:  mmafighting.com , tmzsports.com

Nejnovější články