Triatlon Babice, Hulmen Triatlon nebo Welzlův kvadriatlon

20.07.2020 -
Uplynulý závodní víkend se zrušily tradiční závody jako je například triatlon Mělník nebo oblíbený PálavaRace. Přesto si čeští triatleti našli mnoho jiných závodů, kde si poměřili své výkony. V Babicích i na Hulmen triatlonu zvítězil Václav Škoda, Welzlův kvadriatlon ovládl Vojtěch Bednarský.

Hulmen Triatlon - sprint interval

V sobotu se závodilo intervalově na tratích 500m plavání, 30km na kole a 6km běhu. Na start se postavilo více jak 160 triatlonistů, mezi kterými nechyběli Petr Vabroušek, Helena Kotopulu, Tomáš Kozel nebo junioři Václav Škoda a David Pluhař. Nejlepší výkon v závodě předvedl junior Václav Škoda, který s náskokem dvou minut porazil všechny jeho soupeře. Druhým v cíli byl Václav Klakurka, který předvedl nejlepší výkon na kole, avšak v běhu již na mladého juniora nestačil. Třetí se umístil s odstupem dalších třech minut Petr Vabroušek, který potvrzuje, že stále i na těchto sprint tratích patří mezi ty nejlepší. 

Nejlepší ženou v cíli byla Helena Kotopulu, která nechala za sebou dvě silné juniorky z TITAN trilife týmu druhou Lucie Miklišovou a třetí Adélu Anderlovou.  


Šternmerský Triatlon Babice - sprint

V Babicích u Šternberka nedaleko Olomouce se konal v neděli sprint triatlon na tratích 500m plavání, 20km na silničním kole a 5km běh. Startovní pole nabídlo srovnání dvou triatlonistů, kteří se většinou potkávají na ironmanských tratích a to Petra Vabrouška a Davida Jílka. Zajímavé bylo sledovat, jak si poradí s těmito sprint tratěmi a zda najdou přemožitele v mladších závodnících, kterým sedí více tyto sprintové tratě. V závodě si vedli tito dva borci velice dobře. Na kole se utvořila čtyřčlenná skupina, která si to v následném běhu rozdala o vítězství. Nejrychlejším běžcem byl opět mladý Václav Škoda, který tak v závodě zvítězil před druhým Petrem a třetím Davidem Jílkem. Závod byl velice rychlý a celkem 6 závodníků stačilo svůj cílový čas pod jednu hodinu.

 

Welzlův kvadriatlon

Velká jména českého triatlonu se sešla na startu Welzlova kvadriatlonu kombinující běh, plavání, jízdu na kolečkových bruslích a horské kolo. V závodě startovali například Radim Grebík, Filip Václavík, Vojtěch Bednarský, David Jílek nebo Pavlína Poláčková. 

Závod byl zajímavým zpestřením pro všechny triatlonisty. V závodě se nejdříve běželo 3km kolem řeky Sázavy, poté se po osmělení skákalo do nádrže Nemilka, kde se plavalo 600m, poté závodníci museli zvládnout 10,5km na kolečkových bruslích a ještě závěrečných 11km na horském kole. Tuto nevšední kombinaci nejrychleji zvládl Vojta Bednarský, který závod dokončil za 1hodinu a 10minut. Druhým v cíli byl Radim Grebík a třetí Václav Bednarský. David Jílek závod dokončil celkově na čtvrtém místě. Nejrychlejší ženou byla triatlonová reprezentantka Pavlína Poláčková.



Hodnocení:
Přečteno 602x
RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
28.4.24IRONMAN Texas ovládli Hermandez a Matthews, Jana Richtrová ovládla AG
26.4.24Výsledkový servis
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku